Η Ένωση Γυναικών Ελλάδος και η ΔΕ του Παραρτήματος Πάτρας με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας απευθύνει κάλεσμα σε όλους για μια καλύτερη κοινωνία.
"Η φετινή επέτειος μνήμης της 8 Μάρτη Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας βρίσκει την χώρα μας βυθισμένη σε μια συνεχιζόμενη πρωτοφανή κρίση, οικονομική, κοινωνική και κυρίως κρίση αξιών και αμφισβήτησης. Απειλούνται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα ενώ διαγράφονται ήδη κεκτημένα και αγώνες ετών.
Οι γυναίκες ακόμη μια φορά είναι τα πρώτα θύματα αυτής της λαίλαπας χωρίς καμία στήριξη και κανένα συγκεκριμένο μέτρο που έστω και συμβολικά την αφορά. Η μείωση των ανισοτήτων στις αμοιβές, η καταπολέμηση της ανεργίας που ήδη καταγράφεται υπέρ διπλάσια των ανδρών, η αρνητική πρωτιά της Ελλάδας καθώς τα όρια της φτώχιας είναι κάτω του επιτρεπτού ορίου, η βία κατά των γυναικών και κοριτσιών θυμάτων αυξάνεται, η παράνομη διακίνηση γυναικών αποτελεί στίγμα για την χώρα μας, επιβάλλεται να περιφρουρήσουμε όσα ακόμη απειλούνται με συρρίκνωση.
Καλούμαστε σήμερα:
- Να αντισταθούμε στην υπονόμευση των οραμάτων μας.
- Να διεκδικήσουμε την προστασία της μητρότητας
- Να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις των καιρών.
- Να αναδείξουμε την ανεργία και την βία ως σημαντικά ζητήματα της εποχής μας.
- Να προστατέψουμε δικαιώματα στην οικονομική ,πολιτική και κοινωνική ζωή, κεκτημένα μετά από μακροχρόνιους αγώνες που η σημερινή ήμερα μας θυμίζει.
Η 8 Μάρτη 2018 ας γίνει αφετηρία νέων προσπαθειών για να μην γίνουν παρελθόν τα όνειρα για μια κοινωνία με ανθρώπινα δικαιώματα, στην εργασία, στη ζωή, την ειρήνη και την ελευθερία" επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος.