Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμο Πατρέων, Ηλίας Γεωργακόπουλος και ο Σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη σε θέματα Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, παραβρέθηκαν εκπροσωπώντας τον Δήμο, στη συνέντευξη τύπου του ΣΕΓΑΣ που δόθηκε χθες, Τρίτη 6 Μάρτη στην Αθήνα.

Η συνέντευξη αφορούσε τους αγώνες Run Greece, που θα πραγματοποιηθούν σε 7 πόλεις της Ελλάδας, όπως γίνεται τα τελευταία 5 χρόνια.

Μία από τις 7 πόλεις της χώρας που πραγματοποιείται το Run Greece σε συνεργασία με τον Δήμου είναι η Πάτρα, όπου ο αγώνας θα γίνει στις 7 Οκτώβρη.


Στην παρέμβασή του ο Τάκης Πετρόπουλος, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Πατρέων, ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Δεν θα αναφερθώ στα γενικότερα αθλητικά, πολιτιστικά, κοινωνικά και άλλα οφέλη του κορυφαίου, μαζικότερου και αρτιότερου τεχνικά εθνικού δρομικού γεγονότος Run Grecce, γιατί αναδείχθηκαν  ήδη από τους προηγούμενους ομιλητές και ειδικότερα από τους πρωταθλητές μας. Θα σταθώ όμως στο γεγονός ότι σε μια εποχή, που στη χώρα μας επιχειρείται η νομιμοποίηση της καλλιέργειας της κάνναβης, φέρνοντας έτσι με μαθηματική ακρίβεια περισσότερα παιδιά μας πιο κοντά στο βάλτο της ναρκωκουλτούρας, ο αθλητισμός και ειδικότερα τα μαζικά δρομικά γεγονότα όπως το Run Greece μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί σε αποτελεσματική αμυντική ασπίδα της κοινωνίας.

Ο Αθλητισμός αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας και στο πλαίσιο αυτό στα τρία πρώτα χρόνια της θητείας μας προσπαθήσαμε και κάναμε σημαντικά βήματα στη συστηματοποίηση και τη διεύρυνση της συνεργασίας μας με τους πρωτοβάθμιους και δευτεροβάθμιους αθλητικούς φορείς. Παράλληλα θέσαμε ως στόχο την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που είναι κυριολεκτικά εγκαταλελειμμένος στην τύχη του από το κράτος και την εξυπηρέτηση των αναγκών άθλησης των εργαζομένων, των γυναικών και της νεολαίας.

Για την υλοποίηση αυτού του στόχου ανασυγκροτήσαμε και αναβαθμίσαμε την λειτουργία των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, δημιουργήσαμε χώρους αναψυχής για τους  εργαζομένους και το λαό, όπως το Νότιο Πάρκο και την παλιά Πλαζ του ΕΟΤ, στους οποίους έχουν προβλεφτεί και διαρκώς βελτιώνονται οι απαραίτητες υποδομές για άθληση στο φυσικό περιβάλλον. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε νέες, σύγχρονες αθλητικές  εγκαταστάσεις. Αγωνιζόμαστε ενάντια στη ραγδαία εμπορευματοποίηση του αθλητισμού.

Η συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ έχει αναπτυχθεί σε υψηλό επίπεδο και αυτό εκφράζεται κατ’ αρχήν με τα δύο συνεχόμενα Πανελλήνια πρωταθλήματα Ανδρών - Γυναικών που φιλοξένησε η πόλη μας στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και το τρίτο που θα φιλοξενήσει τον Ιούνιο. Εκφράζεται με τα Run Greece που στην Πάτρα πέτυχαν τη μεγαλύτερη αύξηση της μαζικότητας τους και συνδέθηκαν με δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Εκφράζονται και με άλλες κοινές πρωτοβουλίες όπως η από κοινού εφαρμογή του προγράμματος Kid’s Athletics της IAAF, που έχει ξεκινήσει και θα αναβαθμιστεί άμεσα με προπονητές του ΣΕΓΑΣ και γυμναστές του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Κυρίως όμως το υψηλό επίπεδο συνεργασίας εκφράζεται με τη θέσπιση για πρώτη φορά στη χώρα μας Οργανωτικού Πλαισίου Δρομικών Γεγονότων Εξωτερικού Χώρου, το οποίο βάζει μία τάξη στα δρομικά γεγονότα και αναδεικνύει την Περιφερειακή Ένωση του ΣΕΓΑΣ, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου σε θεματοφύλακα της ασφαλούς και αξιόπιστης διεξαγωγής δρομικών γεγονότων".


«Οι αγώνες RUN GREECE είναι διοργανώσεις υψηλών προδιαγραφών που αποτελούν αθλητική γιορτή σε κάθε πόλη και παράλληλα γίνονται πόλος έλξης επισκεπτών. Πιστεύουμε πολύ στη δυναμική αυτού του θεσμού και τον στηρίζουμε όχι μόνο οικονομικά αλλά και επικοινωνιακά δίνοντας παράλληλα και μια κοινωνική διάσταση. Κάθε φορά «τρέχουμε για καλό σκοπό» συνεισφέροντας σε τοπικούς φορείς που βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους που χρήζουν υποστήριξης και κυρίως παιδιά. Ήδη έχουμε στηρίξει 32 τοπικούς φορείς και συνεχίζουμε για μία ακόμη χρονιά» ανέφερε η Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της WIND Ειρήνη Αναστασιάδου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της φετινής διοργάνωσης στα ΜΜΕ από τον ΣΕΓΑΣ.

Δυναμικό παρών και η WIND Running Team στο Run Greece 2018

Σημαντική είναι και η αθλητική διάσταση του Run Greece καθώς οι αγώνες του αποτελούν μέρος του ελληνικού πρωταθλήματος με τη συμμετοχή πολλών πρωταθλητών. Μεταξύ τους και οι πρωταθλητές - μέλη της WIND RUNNING Team που φέτος αποτελείται από τους Μάγδα Γαζέα,  Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Αναστασία Καρακατσάνη, Ανθή Κυριακοπούλου, Κώστα Γκελαούζο και Μάρκο Γκούρλια.