Υλικά

  • 800 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη
  • 2 μεγάλα ώριμα κυδώνια, κομμένα σε χονδρές φέτες
  • 2 πατάτες, τεμαχισμένες σε μέτρια κομμάτια
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 10 ξερά δαμάσκηνα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 5-6 ξερά βερίκοκα, κομμένα στη μέση
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • ½ λεμόνι, χυμός

Διαδικασία

Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια μεγαλύτερα από τις πατάτες και την βάζουμε σε μια κατσαρόλα.

Ρίχνουμε 1 φλ. νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Προσθέτουμε τα κυδώνια και τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Μόλις βράσουν, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα δαμάσκηνα, το κρεμμύδι, τα βερίκοκα και το ξύλο κανέλας.

Μόλις κοχλάσουν, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 περίπου λεπτά, ελέγχοντα σε τακτά χρονικά διαστήμτα, μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νερό.

Μόλις μαλακώσουν τα υλικά και μείνουν με το λάδι τους, αφαιρούμε το ξύλο κανέλας.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr