Επίκεντρο μεγάλων διοργανώσεων του αθλητισμού γίνεται η Πάτρα το 2018, μια χρονιά πριν από την διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019 στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα tae kwon do που ήδη πραγματοποιείται, στο «Δ. Τόφαλος», με δεκάδες αθλητές να έχουν έρθει στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για να συμμετάσχουν στην διοργάνωση, το καλοκαίρι έρχεται και ένα ακόμα γεγονός πανελλήνιου βεληνεκούς.

Ο λόγος για το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Ανδρών και Γυναικών που ο ΣΕΓΑΣ διοργανώνει και φέτος στην Πάτρα. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Ιουλίου, στην "καρδιά" του καλοκαιριού.

Πρόκειται για την διοργάνωση που τα τελευταία δύο χρόνια φιλοξενείται στην Πάτρα και στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, με απόλυτη επιτυχία. Για αυτό άλλωστε και ο ΣΕΓΑΣ αποφασίζει κάθε φορά να γίνεται η μεγαλύτερη αγωνιστική εκδήλωση που διοργανώνει στην Πάτρα, σε ένα γήπεδο που όπως έχει αποδειχθεί, έχει όλες τις δυνατότητες για να φιλοξενεί τέτοιους αγώνες.

Έτσι, για χάρη του πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου η Πάτρα θα γεμίσει και αυτή την χρονιά από αθλητές, αθλήτριες και αποστολές που αφήνουν φυσικά ένα σημαντικό όφελος στα ξενοδοχεία, στις τουριστικές επιχειρήσεις και στην εστίαση. Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο που έχει αναλάβει ο Δήμος δίνει "μπόνους" στην πόλη. 

Η Αχαϊκή πρωτεύουσα, λοιπόν, πέρα από τον θρησκευτικό τουρισμό (λόγω του Αγίου Ανδρέα), τον σχολικό τουρισμό (με τα σχολεία που έρχονται για εκδρομές στην πόλη), έχει βάσεις και δυναμική για να αναπτύξει και τον αθλητικό τουρισμό. Την διοργάνωση και την φιλοξενία, δηλαδή, μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.

Άλλωστε, ήδη έχει κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση που θα κορυφωθούν με την διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, τον Σεπτέμβριο του 2019.