Σε μια κίνηση που μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον πρωτότυπη, ένα κέντρο ευεξίας στο Παρίσι καλεί γυμνιστές να συμμετάσχουν σε μια σειρά από αθλήματα, όπως γιόγκα, αερόμπικ στο νερό και κολύμβηση, με τους εκπαιδευτές να βρίσκονται στο… ίδιο μουντ με τους συμμετέχοντες.

Οι συγκεκριμένες συνεδρίες για γυμνιστές έχουν ξεκινήσει από την «Paris Naturists' Association», η οποία κάνει… κατάληψη στην πισίνα Roger Le Gall, που βρίσκεται στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού, για δυο απογεύματα την εβδομάδα. Ενώ τα μέλη επιτρέπεται να είναι γυμνά, οι πετσέτες πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται στον εξοπλισμό γυμναστικής και οι κολυμβητές πρέπει πάντα να φορούν σκουφάκι κολύμβησης.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Παρίσι καλωσόρισε επίσης πρόσφατα το πρώτο γυμνό εστιατόριο του στην 12η συνοικία, όπου φιλοξενούνται μέχρι 40 γυμνοί επισκέπτες. Αυτό το ασυνήθιστο εστιατόριο ονομάζεται O'naturel και βρίσκεται στην 9 Rue de Gravelle, σε μικρή απόσταση από το μετρό.

Αν και αυτή η τάση δεν ακολουθείται ως πρακτική στη σύγχρονη κοινωνία, ήταν κοινή στην αρχαιότητα, ιδίως στην αρχαία Ελλάδα. Αυτή η παράδοση εντοπίζεται, άλλωστε, και στην ετυμολογία της λέξης «γυμναστήριο». Βασιζόμενα σε αυτό, τα μέλη της Ένωσης ισχυρίζονται ότι η πρωτοβουλία προσφέρει μια επιστροφή στην προέλευσή μας, μια απελευθέρωση από τους υλικούς περιορισμούς της σύγχρονης κοινωνίας.

Συνολικά, στη Γαλλία, υπάρχουν περίπου 460 μέρη που προορίζονται για «γυμνή απόλαυση», συμπεριλαμβανομένων 155 σημείων κατασκήνωσης και 73 παραλιών. Περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία έχουν κάνει τον γυμνισμό μια τακτική συνήθεια, σύμφωνα με τον σύνδεσμο France 4 Naturisme, καθιστώντας την ιδέα ενός εστιατορίου για γυμνιστές λογική προσθήκη.