Το Πατρινό Καρναβάλι του 2018 ανήκει στο παρελθόν.

Ήταν σίγουρα ένα από τα μικρότερα σε διάρκεια Καρναβάλια που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια αφού αν υπολογίσει κανείς ότι ξεκίνησε από τις 20 Ιανουαρίου όπου έγινε και η τελετή έναρξης και έληξε στις 20 Φεβρουαρίου, κράτησε μόλις ένα μήνα.

Αλήθεια όμως το Καρναβάλι του 2019 πότε πέφτει; Εμείς που βρισκόμαστε σε μία πόλη που ζει για το Καρναβάλι της και θεωρητικά τουλάχιστον προετοιμάζεται για αυτό όλον τον χρόνο και όχι μόνο τον τελευταίο μήνα πριν από την κορύφωση του, οφείλουμε να το γνωρίζουμε.

Η κορύφωση λοιπόν του Πατρινού Καρναβαλιού του 2019, με τις δύο μεγάλες παρελάσεις, την νέα χρονιά θα πέσουν στις 9 και 10 Μαρτίου. Πρόκειται για ένα σαφώς μεγαλύτερο Καρναβάλι σε διάρκεια από το φετινό, κάτι που θα δώσει την δυνατότητα στην πόλη να προετοιμαστεί καλύτερα και στους Καρναβαλιστές να το χαρούν ακόμα περισσότερο.

Η Καθαρά Δευτέρα το 2019 θα πέσει έτσι στις 11 Μαρτίου, ενώ αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι μία ιδιαίτερη μέρα για την Πατρινή αποκριά, αυτή της Τσικνοπέμπτης του χρόνου θα γιορταστεί στις 28 Φεβρουαρίου.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Η 17 Ιανουαρίου που γιορτάζεται το Τριώδιο πέφτει το 2019 την Πέμπτη, άρα η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 19 Ιανουαρίου και από εκεί και πέρα θα έχουμε κάτι παραπάνω από 1,5 μήνα για Καρναβάλι...