Αφιέρωμα στο θέατρο σκιών και στην ιστορία του αγαπημένου λαϊκού ήρωα, Καραγκιόζη είχε το απόγευμα του Σαββάτου το συνδρομητικό κανάλι της Cosmote Tv History Channel.

Στο αφιέρωμα αυτό μίλησε ο πατρινός Καραγκιοζοπαίκτης, Κώστας Μακρής, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο που είχε η Πάτρα στην ανάπτυξη του θεάτρου σκιών, αλλά και στους πατρινούς Καραγκιοζοπαίχτες από τον Μίμαρο μέχρι και σήμερα.

Ο Κώστας Μακρής αναφέρθηκε σε μεγάλους Καραγκιοζοπαίχτες που έχουν διαμορφώσει το θέατρο σκιών με το έργο όπως ο Γιάνναρος και ο Σπαθάρης, ενώ έδωσε και πλούσιες πληροφορίες για την ιστορία αυτής της λαϊκής τέχνης, μέσα από το ιστορικό υλικό που έχει στην κατοχή του, το οποίο χρονολογείται από τον 19ου αιώνα και φτάνει στο σήμερα.

Το υλικό του αποτελείται από χειρόγραφα και φιγούρες, χάρτινες και δερμάτινες, μεγάλων Καραγκιοζοπαιχτών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο ντοκιμαντέρ εμφανίστηκε και ο γιος του Μπάμπης Μακρής, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση ασχολούμενος με τον Καραγκιόζη.

Ήταν σίγουρα ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που αφορούσε ένα σημαντικό τομέα της λαογραφίας, τον Καραγκιόζη για τη προέλευση του οποίου και την προσαρμογή του στην ελληνική πραγματικότητα έχουν γίνει δεκάδες επιστημονικές έρευνες από αναλυτές και κοινωνιολόγους.

Η Πάτρα, τόσο στην περίπτωση του Καραγκιόζη, όσο και στην περίπτωση του ρεμπέτικου τραγουδιού (ένα ακόμα ερευνητικό κομμάτι της σύγχρονης λαογραφίας), είχε παίξει σημαντικό ρόλο.