Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 έως τις πρώτες πρωινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα ενδέχεται να επηρεάσουν περιοχές της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά, αλλά από τις μεσημεριανές ώρες θα ενταθούν εκ νέου και θα επεκταθούν στη Δυτική Στερεά, στη Μακεδονία και στη Θράκη. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν και πάλι τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 14 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 17, στην Ήπειρο από 7 έως 17 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 19, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 21 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 19, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε ισχυρούς 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές έως το ξημέρωμα, και πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας μετά το μεσημέρι. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς.