«Φρούριο» θυμίζουν οι δρόμοι γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, με γύρω στα 80 άτομα από τον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο να βρίσκονται στην είσοδο του κτιρίου, ως ένδειξη συμπαράστασης στους έξι συντρόφους τους που απολογούνται στον ανακριτή.

Πρόκειται για τις πέντε γυναίκες ηλικίας 24, 24, 26, 23 και 21 ετών και ένας 27χρονος άνδρας που πιάστηκαν στα επεισόδια της Πέμπτης από τους αστυνομικούς, με τους αντιεξουσιαστές να ζητούν την απελευθέρωση τους, έχοντας μάλιστα αναρτήσει και σχετικό πανό.

Εις βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία, του εμπρησμού και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, στο μεταξύ, βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς οι νεαροί αναρχικοί έχουν προειδοποιήσει με συνθήματα και ανακοινώσεις πως αν υπάρχουν προφυλακιστέοι, τότε αυτοί θα απαντήσουν με επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας.

Θυμίζουμε ότι οι όλες κινητοποιήσεις των αναρχικών γίνονται για την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει ο σύντροφος τους Ντ. Γιατζόγλου που κατηγορείται για το δέμα που κόντεψε να στοιχίσει την ζωή στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.