ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΙΓΙΟΥ (Θ.Ε.Α)

ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΔΑΝΤΕΛΑ ΤΟΥ ΤΖΟΣΕΦ ΚΕΣΣΕΛΡΙΝΓΚ- ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ.

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΙΓΙΟΥ (Θ.Ε.Α) προτείνει για φέτος την μαύρη κωμωδία του Τζόσεφ Κέσσελρινγκ «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Σεφέρη, ένα διάσημο έργο κυρίως από την μεταφορά του στον κινηματογράφο, για μια σειρά παραστάσεων με πρεμιέρα το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στο χώρο θεαμάτων Πολυτεχνείο.

Η ιστορία μας ξεκινά όταν ο Μόρτιμερ Μπριούστερ πάει επίσκεψη στις δυο γεροντοκόρες θείες του, την Μάρθα και την Άμπυ. Εκείνη η μέρα θα έπρεπε να είναι η πιο ευτυχισμένη της ζωής του, αφού κάνει πρόταση στην αγαπημένη του Ελέην. Αλλά η ζωή του επιφυλάσσει διάφορες εκπλήξεις. Ανακαλύπτει μέσα στο σπίτι των Μπριούστερ το περίεργο και μακάβριο χόμπι που έχουνε οι θείες του. Βαπτίζοντας θεάρεστο έργο την πράξη τους ποτίζουν με αρσενικό τα γεροντάκια που φτάνουν στο σπίτι τους για να νοικιάσουν δωμάτιο. Θεωρώντας πως τους προσφέρουν  γαλήνη εκτελούν τον ένα πίσω από τον άλλο σαν να κάνουν αγαθοεργία και έπειτα τους θάβουν στο υπόγειό τους με τη βοήθεια του ανιψιού τους Τέντυ, που πιστεύει πως είναι ο Πρόεδρος Θεόδωρος Ρούσβελτ. Από την άλλη υπάρχει κι άλλος ένας ανιψιός, ο παρανοϊκός Τζόναθαν που επιστέφει στο σπίτι με αλλαγμένο πρόσωπο γιατί είναι καταζητούμενος. Μαζί του έχει έναν πλαστικό χειρουργό τον Δρ. Αϊνστάιν, ο οποίος τον ακολουθεί πιστά και μάλιστα  του κάνει πλαστικές επεμβάσεις  στο πρόσωπο κάθε φορά που θεωρείται αναγκαίο. Η αστυνομία του Μπρούκλιν που τα έχει καλά με τις θείες δεν παίρνει χαμπάρι τίποτε. Μπαίνει και βγαίνει στο σπίτι των Μπριούστερ χωρίς να υποπτεύεται πως κάτι δεν πάει καλά.

Τούτο το αλλόκοτο έργο φτάνει στο τέλος του κι ο θεατής αναρωτιέται όχι μόνο για τις δαντελένιες φιγούρες των γιαγιάδων αλλά για τις πράξεις όλων εκείνων που δρουν ανενόχλητοι ενώ είναι εξαιρετικά ενοχλητικοί για όλη την κοινωνία.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ 10,11,12, 17-18-19 ΚΑΙ 24-25-26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΙΣ 9:15 μ.μ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Σεφέρη

Σκηνικά: Γιώργος Σεφέρης

Φωτισμοί: Κώστας Αυλωνίτης- Σπύρος Ρηγόπουλος

Hair Stylist-Μακιγιάζ: Αγγελική Γρηγοροπούλου (Angel’s art of hair)

Ενδυματολογική Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Βαλλιανάτου

Μουσικές Επιλογές: Βαρβάρα Σεφέρη-Υρώ Καραμανόγλου-Εύη Χρόνη

Χειρισμός ήχου: Εύη Χρόνη-Εύα Παπαγιαννακοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κάτια Φάκου-Κατερίνα Ροδοπούλου

Φωτογράφιση: Νίκος Ζησιμόπουλος - Χρύσα Κουνινιώτη

Φωτογραφίες πρόβας: Μαρία Αυλωνίτη

Τεχνική Ομάδα: Γιώργος Σεφέρης-Θεόδωρος Μανεσιώτης

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Άμπυ: Μαρία Αγιάννη

Αιδεσιμώτατος Χάρπερ: Σπύρος Γεωργίου

Τέντυ: Μιχάλης Γεωργίου

Αστυνόμος Μπρόφυ: Γιώργος Παπαδόπουλος

Αστύνομος Κλάιν: Διονύσης Νικολόπουλος

Μάρθα: Αγγέλικα Αλεξανδροπούλου

Ελέην Χάρπερ: Μαρία Ζησιμοπούλου

Μόρτιμερ Μπριούστερ: Γιώργος Σεφέρης

Κύριος Γκίμπς: Πόπη Μανεσιώτη

Τζόναθαν: Υρώ Καραμανόγλου

Δόκτωρ Α΄ι΄νστάιν: Σπύρος Ράπτης

Αστυνόμος Ο’Χάρα: Θεόδωρος Μανεσιώτης

Διοικητής Ρούνε΄υ΄: Σοφία Βασιλείου

Κύριος Γουίδερσπουν: Σπύρος Γεωργίου

Ομάδα υποστήριξης: Κωνσταντίνα Βαλιανάτου, Εύα Παπαγιαννακοπούλου, Βιβή Κλώτσα, Βάσω Αναγνωστοπούλου, Γιώργος Κορομπίλης, Νάσος Λιβάνης, Κατερίνα Ασπρούκου, Ανδρέας Παλαιολόγος, Ευαγγελία Σεφέρη, Μαρία Σπυροπούλου