10 κτίρια σχολικών συγκροτημάτων της Πάτρας ζωγράφισε και διακόσμησε το 2017, ο Γιώργος Κατσίποδος.

Ο συνταξιούχος ελαιοχρωματιστής που ζωγραφίζει εδώ και ορισμένα χρόνια εθελοντικά τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους των σχολείων της Πάτρας, δίνοντάς τους έτσι φως και χρώμα, ήταν αρκετά ενεργός την χρονιά που μας πέρασε.

Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε και την κούραση που όσο μεγαλώνει, γίνεται και πιο δυσβάστακτη για έναν άνθρωπο της ηλικίας του όταν βάφει, ο σούπερ παππούς της Πάτρας κατόρθωσε να διακοσμήσει αρκετούς χώρους δημοτικών και νηπιαγωγείων, ομορφαίνοντας των ζωή των μικρών μαθητών. 

Γιατί οι μαθητές, αυτό που ζητούν από τους χώρους όπου πηγαίνουν όχι μόνο για να μάθουν γράμματα, αλλά και για να κοινωνικοποιηθούν, είναι το χρώμα, το φως και την παιχνιδιάρικη διάθεση, στοιχεία που δίνει η παιδική φαντασία, η οποία φυσικά δεν μπορεί να ταμπουρώνεται σε γκρίζους κλειστούς τοίχους και προαύλια που μοιάζουν με κελιά.

Ο άνθρωπος αυτός, ο συνταξιούχος ελαιοχρωματιστής, με το μεράκι του, τη διάθεση για προσφορά και τον εθελοντισμό του, έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να δώσει ένα άλλο νόημα και ένα διαφορετικό ύφος στους σχολικούς χώρους των μαθητών της Πάτρας, σε καιρούς που ασφαλώς το κράτος ή κάποια άλλη γραφειοκρατική υπηρεσία, δεν θα έκανε τίποτα για να δώσει το χρώμα και το φως στους μαθητές.

Γι' αυτό άλλωστε και η βράβευση του στα "Πρόσωπα της Χρονιάς" επικροτήθηκε όσο καμία από την τοπική κοινωνία, αφού το έργο και η προσφορά του έχουν αναγνωριστεί.


Τα σχολεία που διακόσμησε με υπέροχες ζωγραφιές το 2017 ο σούπερ αυτός παππούς είναι τα εξής: 72ο Νηπιαγωγείο Ρωμανού, Δημοτικό Σχολείο Κρήνης, 12ο Δημοτικό Σχολείο, 21ο Δημοτικό Σχολείο, 43ο Δημοτικό Σχολείο, 39ο Δημοτικό Σχολείο Σουλίου, Πνευματικό Κέντρο Σουλίου, 10ο Νηπιαγωγείο - Ταμπάχανα, 8ο Δημοτικό Σχολείο - Ταμπάχανα και 9ο Δημοτικό Σχολείο - Ταμπάχανα. 

«Ελπίζω και το 2018 με την αγάπη σας και την βοήθεια του Θεού να έχω την δύναμη να διακοσμήσω όσα περισσότερα σχολεία μπορέσω» γράφει ο ίδιος στο facebook και ήδη όπως έχουμε γράψει έχει ξεκινήσει δουλειά στο 50ο Δημοτικό Σχολείο. 

Ας δούμε ορισμένα όμως δείγματα από τις δουλειές του το 2017:


8ο Δημοτικό Σχολείο - Ταμπάχανα


Παιδικός Σταθμός Εγλυκάδας


9ο Δημοτικό Σχολείο - Ταμπάχανα


Πνευματικό Κέντρο Σουλίου


39ο Δημοτικό Σχολείο Σουλίου


43ο Δημοτικό Σχολείο


21ο Δημοτικό Σχολείο


Δημοτικό Σχολείο Κρήνης


72ο Νηπιαγωγείο Ρωμανού