Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το πρωί και από δυτικά προς ανατολικά θα αυξηθούν. Βροχές αναμένονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και από το μεσημέρι σε όλη τη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, και από το απόγευμα στην υπόλοιπη χώρα αλλά κυρίως στο Αιγαίο και στις παράκτιες προς αυτό περιοχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τόσο έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης θα συνεχιστεί στα νότια και κατά δεύτερο λόγο στα κεντρικά τμήματα της χώρας, συμβάλλοντας στις συνθήκες περιορισμένης ορατότητας, ενώ παράλληλα θα δώσει χαρακτηριστικά λασποβροχής στα φαινόμενα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από 3 έως 11, στα κεντρικά και νότια από 9 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 20, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 10 έως 18, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 19, και στην Κρήτη από 18 έως 28.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, σταδιακά όμως από το απόγευμα και από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός από το πρωί όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς παροδικές βροχοπτώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί, κυρίως στα βόρεια του νομού, και η μέτρια μεταφορά Αφρικανικής σκόνης θα ενισχύει το φαινόμενο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και το μεσημέρι έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε δυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 12 βαθμούς.