Διαβάζοντας αυτές τις λέξεις ένα πράγμα μου έρχεται πρώτο στο μυαλό… ένα βαθιά κομπλεξικό άτομο χωρίς real life…

Δυστυχώς βρίσκεται δίπλα μας… ανάμεσα μας…

Για τις δολοπλοκίες κυκλοφορούν χιλιάδες εγχειρίδια με αναλυτικές οδηγίες χρήσης. Λειτουργεί με ίντριγκες, ψέματα, υπονομεύσεις και κυρίως... «βαποράκια». Ανθρώπους δηλαδή που χρησιμοποιούνται με τέτοιο τρόπο ώστε κάποιοι άλλοι να πετύχουν το σκοπό τους.

Αν λοιπόν περιμένεις από έναν κακό να σου δείξει τα δόντια του, θα... περιμένεις για πολύ ακόμα… αν επίσης νομίζεις ότι η κακία είναι απλή υπόθεση, θα σε ξενερώσω… και αν η μαμά, σου έμαθε ότι πίσω από κάθε κακό άνθρωπο υπάρχει μια τραγική ιστορία, καλά θα κάνεις να αναθεωρήσεις, για να μη δεις αστεράκια όταν σου έρθει η πρώτη τρικλοποδιά.

Είναι εξπέρ στις μεταμφιέσεις και όσο νωρίτερα μάλιστα το μάθεις τόσο καλύτερα θα το αποφύγεις...

Ο κομπλεξικός άνθρωπος αγάπη μου κουβαλάει μόνιμα στην καμπούρα του, την ανεπάρκεια του και υποφέρει οικτρά.

Μια οχιά που περιμένει, κρυμμένη στην γωνιά της, ορμάει - δαγκώνει, είναι άνθρωπος δυστυχισμένος, μόνο που δεν το ξέρει. Βολεύεται και ίσως αρέσκεται στην αρνητικότητα του, γεγονός από μόνο του λυπηρό.

Ανασφαλής αλλά δήθεν άτρωτος, ζητά την επιβεβαίωση κάθε στιγμή και με κάθε αφορμή.

Να σου πω κάτι; Μην ελπίζεις σε προνομιακή μεταχείριση.

Δεν έχει ενδοιασμό να σου κάνει κακό ή όχι… αν μπορεί θα στο κάνει. Πω Πω μια που το σκέφτομαι και μια που ανατριχιάζω.

Ξεχωρίζει με την μανία που έχει στο να κρίνει και να μην έχει άλλη απασχόληση από την μόνιμη ματιά πάνω στις πράξεις των άλλων.

Τελικά αν τα κόμπλεξ ήταν μεταδιδόμενη ασθένεια πολύς κόσμος θα νοσούσε το δίχως άλλο. Τους συναντάς παντού... σαν οδηγό του διπλανού αυτοκινήτου, καθηγητή, συμφοιτητή, συνάδελφο ενίοτε και σύντροφο.

Σε όλους τους κομπλεξικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει τους βγάζω τη γλώσσα μου τώρα πια. Μου είναι πλήρως αδιάφοροι, έχω δει τόσους πολλούς στα τόσα μου χρόνια και είμαι πολύ χορτασμένη για να ασχοληθώ μαζί τους. Δεν με φοβίζουν παρά το ότι κάποιες φορές με εκνευρίζουν και με θυμώνουν.

Νοοτροπία ανθρώπων, οι οποίοι στην πλειονότητα τους είναι επιθετικοί, κακότροποι και με το παραμικρό δεν διστάζουν να προσβάλλουν, να ειρωνευτούν και να κακολογήσουν τους άλλους.

Άτιμο σύνδρομο κατωτερότητας...