Με συνθήματα όπως «λευτεριά, λευτεριά, σε όσους είναι στα κελιά» ομάδα αναρχικών προειδοποιούσε το βράδυ του Σαββάτου τους αστυνομικούς πως αν προφυλακιστεί κάποιος από τους συντρόφους τους, το κέντρο της Πάτρας θα καεί.

Οι αναρχικοί έκαναν πορεία στο κέντρο χθες το βράδυ και δεν δίστασαν να διαδηλώσουν και να διαμαρτυρηθούν μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, υπό το βλέμμα ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Σημειώνουμε ότι οι έξι συλληφθέντες των επεισοδίων της περασμένης Πέμπτης θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, αλλά και πλημμελήματα.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή τους δίνουν νέο ραντεβού για το απόγευμα της Κυριακής στις 19:00, προκειμένου να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Μέγαρο. «Η φύση του κράτους είναι να τρομοκρατεί, να φυλακίζει, να χτυπά τους αγώνες, επιβάλλοντας την έννομή του βία, κάτι που έχει ως προέκταση τραυματισμούς, συλλήψεις, φυλακίσεις.

Δε θα αφήσουμε καμία και κανέναν μόνη/ο απέναντι στην κρατική βαρβαρότητα, απέναντι στην καταστολή. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Αλληλεγγύη στις/στους 6 συλληφθείσες/έντες στην Πάτρα. Κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες».