Δύο σκιέρ από την Ισπανία, που ανήκαν σε μια πενταμελή ομάδα αναρρίχησης, σκοτώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στα Πυρηναία, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις υπηρεσίες διάσωσης.

Τα υπόλοιπα τρία μέλη της ομάδας κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από μόνα τους και προειδοποίησαν τους διασώστες. Η χιονοστιβάδα προκλήθηκε στην κοινότητα Αρανουέ (Άνω Πυρηναία, νοτιοδυτικά). Λίγο μετά το μεσημέρι, στην περιοχή του δυστυχήματος, έσπευσαν ομάδες διάσωσης και δύο ελικόπτερα.

Νωρίς το μεσημέρι, ανασύρθηκε το πρώτο θύμα, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των διασωστών δεν τα κατάφερε, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Τον δεύτερο αγνοούμενο εντόπισε γύρω στις 15.00 ώρα Γαλλίας ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Τουλούζης, όπου κατέληξε.

Η πενταμελής ομάδα, που αποτελείτο από 4 σκιέρ κι έναν Ισπανό οδηγό, έκανε σκι εκτός πίστας κοντά στη σήραγγα Μπιέλσα, στα σύνορα με την Ισπανία, όταν παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα, τα ακριβή αίτια της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί. Οι πιθανότητες να επιζήσει ένας σκιέρ που έχει καταπλακωθεί από χιόνι ανέρχονται σε 95% τα πρώτα 18 λεπτά έναντι 35%, έπειτα από 35 λεπτά, σύμφωνα με την αστυνομία.