Δύσκολα παραμένουν τα πράγματα στον επαρχιακό και περιφερειακό Τύπο, με τις τοπικές εφημερίδες να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Οι λιγοστές εφημερίδες που έχουν απομείνει στην Πάτρα και την Αχαΐα, δίνουν αγώνα για να κρατηθούν όρθιες, την στιγμή που όλα είναι εις βάρος τους και τίποτα δεν λειτουργεί υπέρ τους.

Πέρα από την οικονομική κρίση που έχει παίξει σημαντικό ρόλο, εξαφανίζοντας τις διαφημίσεις και ρίχνοντας στο ναδίρ τα διαφημιστικά πακέτα, οι τοπικές εφημερίδες έχουν να αντιμετωπίσουν την φορολογία, την αύξηση των εξόδων των λειτουργικών μέσων, αλλά και τον ανταγωνισμό με τις μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες, με την πολιτεία και όλο το πολιτικό σκηνικό να στηρίζει για ευνόητους ρόλους τις δεύτερες.

Το θέμα είναι ότι όλες αυτές οι δυσκολίες έχουν παγιώσει σε κανόνα το… φέσι των εφημερίδων προς τους εργαζόμενους, δημοσιογράφους και τεχνικούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μεγάλες καθημερινές εφημερίδες της Πάτρας που έχουν μία σημαντική αναγνωσιμότητα, τα χρέη προς τους εργαζόμενους κυμαίνονται πλέον μεταξύ έξι και οκτώ μηνών. 

Οι εργαζόμενοι πλέον πληρώνονται μόνο με έναντι του μισθού τους, παίρνοντας στις περισσότερες περιπτώσεις χρήματα που αντιστοιχούν κυρίως σε χαρτζιλίκι, το οποίο φυσικά δεν τους φτάνει για να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

Δημοσιογράφοι και τεχνικοί κάνουν υπομονή, δίνοντας μαζί με τις διευθύνσεις των εφημερίδων, «μάχη» μέρα με την ημέρα για να κρατηθούν, όμως το ζήτημα είναι ότι η κατάσταση αυτή δεν μοιάζει να έχει μια άμεση διέξοδο και ένα φως στο τούνελ.