Σεμινάριο Μουσικοθεραπείας/ Μουσικής Ψυχοθεραπείας
Η μουσικοθεραπεία είναι ένα καθιερωμένο επάγγελμα υγείας στο οποίο η μουσική χρησιμοποιείται στο πλαίσιο μιας θεραπευτικής σχέσης  με στόχους που αφορούν τις σωματικές, συναισθηματικές, γνωστικές και κοινωνικές ανάγκες των ατόμων. Περιλαμβάνει την κλινική και ερευνητικά τεκμηριωμένη χρήση μουσικών παρεμβάσεων για την επίτευξη εξατομικευμένων ή και ομαδικών στόχων από εξειδικευμένο θεραπευτή ο οποίος έχει ολοκληρώσει ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών μουσικοθεραπείας.
1) Θεωρητικό πλαίσιο
Ορισμός Μουσικοθεραπείας, σε ποιους απευθύνεται, σχολές και είδη Μουσικοθεραπείας, Στόχοι Μουσικοθεραπείας και διαφορές με Μουσικοκινητική, Εκπαίδευση στη Μουσικοθεραπεία, Κλινικά Παραδείγματα
2) Βιωματικές ασκήσεις
Α) ενεργητική Μουσικοθεραπεία (αυτοσχεδιασμός, δομημένες ασκήσεις με συγκεκριμένους στόχους, ασκήσεις με φωνή)
Β) Δεκτική Μουσικοθεραπεία GIM – μέθοδος βασισμένη στη μουσική ακρόαση και την ψυχοθεραπεία

Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και η βιωματική γνωριμία με την επιστήμη της Μουσικοθεραπείας ως επάγγελμα υγείας, το ρόλο, τις εφαρμογές και τους στόχους της σε κλινικά και εκπαιδευτικά πλαίσια. Στο βιωματικό μέρος θα αναζητήσουμε την έκφραση του εαυτού μας και θα δουλέψουμε γύρω από τη σύνδεση με τους γύρω μας μέσω δραστηριοτήτων αυτοσχεδιασμού με όργανα και φωνή, δομημένων ασκήσεων αλλά και μουσικής ακρόασης.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε μουσικούς, παιδαγωγούς, επαγγελματίες υγείας, γονείς αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται προσωπικά για τη μουσικοθεραπεία.
Μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες.

Παρουσίαση σεμιναρίου:Ελένη Τσόλκα (Μουσικοθεραπεύτρια- παιδαγωγός)
Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 ώρα:10:30-14:30
Πληροφορίες-αιτήσεις συμμετοχής
Δευτέρα-Παρασκευή 13:00-21:00,Σάββατο 11:00-14:00
Parts Patras arts
Σατωβριάνδου 31,Πάτρα
τηλ:2610005252
email:[email protected]
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Περιορισμένος αριθμός κρατήσεων.
Κόστος συμμετοχής:50 ευρώ/40 ευρώ για φοιτητές ανέργους και όσους έχουν λάβει μέρος σε προηγούμενα σεμινάρια του Parts Patras arts.(στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%)

Ελένη Τσόλκα Μουσικοθεραπεύτρια- παιδαγωγός
Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Μουσικοθεραπείας UNIVERSITY OF SOUTH WALES,NEAPORT. Πτυχιούχος του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Εκπαιδευόμενη στη δεκτική μουσικοθεραπεία ,GIM,AMI στην Αθήνα. Πτυχιούχος ειδικού αρμονίας του Ωδείου Πολυρυθμία.
Έχει εργαστεί ως μουσικοθεραπεύτρια στους οργανισμούς “ The music well” , “Belltree”. Έχει παρουσιάσει προγράμματα μουσικοθεραπείας στην Παλαιστίνη,στο Newport Ουαλίας σε παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Έχει εκπαιδευτεί ως μουσικοθεραπεύτρια σε ειδικό σχολείο για παιδιά με κοινωνικοσυναισθηματικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς στο Cardiff της Ουαλίας. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο και δημοτικό ως μουσικός και δασκάλα. Έχει διδάξει μουσική προπαιδεία μουσικοκινητική και δημιουργικές μουσικές δραστηριότητες στον Δ και ΣΤ δημοτικό παιδικό σταθμό Ροδίων.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.