Σε χώρο παράνομης κυνηγετικής δραστηριότητας έχει μετατραπεί το δάσος του ρέματος στον Ρωμανό, γεγονός που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς πηγαίνοντας εκεί και βλέποντας τα νεκρά πτηνά.

Τελευταίο θύμα των παράνομων κυνηγών ήταν το ένα από τα γεράκια του ζεύγους που φώλιαζε στο δάσος και είχε γίνει αντικείμενο θαυμασμού από τους φυσιολάτρες που σύχναζαν στην περιοχή.

Το γεράκι βρέθηκε νεκρό σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, σε πρανές έδαφος του μικρού δάσους, ενώ λίγο πιο κάτω βρέθηκαν δύο νεκροί κότσυφες. Το αρπακτικό πτηνό ήταν του είδους Buteo buteo.

Σύμφωνα με ανθρώπους που συχνάζουν εκεί και ξέρουν καλά το μικρό δάσος στο ρέμα του Ρωμανού, το γεράκι δεν είναι το μοναδικό θύμα των παράνομων κυνηγών. Κατά το παρελθόν έχουν βρεθεί και άλλα πτηνά, είτε τραυματισμένα, είτε νεκρά, εν μέσω της κυνηγετικής σαιζόν.

Στην περιοχή βρίσκουν καταφύγιο και φωλιάζουν αρκετά άγρια πτηνά που έχουν ανάγκη από προστασία, όμως όσες ενέργειες έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση πάντα δεν είχαν την ανάλογη ανταπόκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Το θέμα το γνωρίζει και η κατεξοχήν αρμόδια υπηρεσία, το Δασαρχείο Πατρών, όμως μέχρι στιγμής έχει δείξει αδυναμία στο να λάβει τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που θα απέτρεπαν την εξόντωση των σπάνιων και άγριων πτηνών που συχνάζουν στο όμορφο αυτό σημείο της Πάτρας.