Το βιβλιοπωλείο Discover και οι εκδόσεις "Δρόμων"
σας προσκαλούν σε μία συνάντηση με τον Δημοσθένη Δαββέτα,
με αφορμή τα βιβλία του "Έρωτας Δαίμονας" και "Λυτανεία για ένα άστρο".
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου & Ώρα 20:00 στο χώρο του βιβλιοπωλείου,
(πεζόδρομος Βούρβαχη 3, τηλ.: 2610 624 916)
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Πέτρο Ψωμά, εκπαιδευτικό- συγγραφέα.

Λίγα λόγια για τον Συγγραφέα

Ο Δημοσθένης Δαββέτας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι Διδάκτορας Αθηθητικής στο Πανεπιστήμιο Παρισιού VIII. Διδάσκει στο IESA στο Παρίσι και πραγματοποιεί σεμινάριο με θέμα Ποίηση και Σύγχρονη τέχνη στο Πανεπιστήμιο Παρίσι IV. Έχει διδάξει Φιλοσοφία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, στο Strate Collège και στην Créapole στο Παρίσι. Να παραδώσει σεμινάρια Φιλοσοφίας της Τέχνης στην École des Beaux-Arts (Παρίσι) και Φιλοσοφία των Εφαρμομένων Τεχνών στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Συχνά, δίνει διαλέξεις σε σχολές τέχνης και πανεπιστήμια.

Ποιητής και συγγραφέας, ζωγράφος και εικαστικός, γράφει από το 1982 σχετικά με τα άρθρα και τα περιοδικά του περιοδικού τέχνης, Τέχνη στην Αμερική, Art Studio, περιοδικό Beaux Arts, Περιοδικό Galleries, Parkett Risk, και στο περιοδικό Liberation, Figaro & Les Echos.

Τα έργα του έχουν εκδοθεί σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα. Το 2014 παρουσιάστηκε στην τελευταία έκθεση της ζωγραφικής του Ευρωπαϊκού Μουσείου Φωτογραφίας, στο Παρίσι. Επίσης, είναι πολιτικός σχολιαστής και αναλυτής, στην τηλεόραση και στον Τύπο Τύπου. Διατηρεί τις εβδομαδιαίες στήλες στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Κυριακάτικη Kontra News».

Λίγα λόγια για τα βιβλία ...

Έρωτας δαίμονας

Ο Άγγελος, καθηγητής φιλοσοφίας στο Παρίσι, χωρίζει από την αρκετά νεότερη σύντροφό του. Ο χωρισμός τού προκαλεί μία σειρά από βίαια υπαρξιακά ερωτήματα, που συνοψίζονται σε ένα μόνιμα βασανιστικό: Τάχα αγάπησε ποτέ; Υπήρξε κάποιος έρωτάς του εκείνος ο μοναδικός, ο ένας, που όλοι ονειρεύονται κι επιθυμούν;
Για να βάλει τάξη σε αυτήν την χαώδη κατάσταση των σκέψεών του, αποφασίζει να περάσει μετά από χρόνια το καλοκαίρι του στη χώρα της καταγωγής του, στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα εκεί που πέρασε τα νεανικά του καλοκαίρια, στην Κέρκυρα. Τι θα συμβεί όμως εκεί;
Ένα ταξίδι επιστροφής στην συναισθηματική του ζωή, αλλά και ταυτόχρονα ένα ταξίδι ξαναδιαβάσματος της πατρίδας του και της πολιτιστικής της καθημερινότητας ξεκινά.
Η αναζήτηση είναι επώδυνη, είναι όμως και θεραπευτική;

Λιτανεία για ένα άστρο...

Το βιβλίο αυτό είναι το τρίτο μέρος της «τριλογίας των ωκεανών». Μίας ποιητικής ενότητας που γεννήθηκε από την πάλη του ανθρώπου για την ορράνη και η προσπάθεια του να μοιάζει με την Ομοκρατική ισορροπία. Και ταυτόχρονα είναι η ερωτική ερώτηση για την αναζήτηση του εαυτού μας, όπως και ο ρωτούς για ένα πρόσωπο που πρεσβεύει την ούρανα γοητεία. Πρόκειται για το βιωματικό μάτι της ψυχιατρικής περιπέτειας στο βάθος του οίνου του μας!