Υπογράφηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2018, μετά την ολοκλήρωση σχετικών συζητήσεων, Συμφωνία Συνεργασίας («Μνημόνιο») μεταξύ του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) Πάτρας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Δυτικής Ελλάδας.

Η υπογραφή, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, έγινε από τον Διοικητή του ΚΕΤΧ ταξίαρχο Σπυρίδωνα Ζώη και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Βασίλειο Τριανταφύλλου στο γραφείο της διοίκησης του ΚΕΤΧ, παρουσία των προϊσταμένων και λοιπού εκπαιδευτικού προσωπικού του γραφείου εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών τμημάτων του ΚΕΤΧ και συναρμόδιων καθηγητών του ΤΕΙ.

Η συνεργασία αυτή υλοποιείται στα πλαίσια της εντολής της ηγεσίας για άνοιγμα του Στρατού Ξηράς προς την κοινωνία, μέσω κοινών δράσεων με διάφορους φορείς του Δημοσίου Τομέα σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και στη βάση προτάσεων του Σωματείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

Η συνεργασία αυτή έρχεται να ακολουθήσει την αντίστοιχη επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεχνικού (ΚΕΤΧ) και του Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Πάτρας, που πρόσφατα μάλιστα ανανεώθηκε για τέσσερα ακόμα έτη.

Η συνεργασία θα αφορά στην αξιοποίηση επιστημονικού δυναμικού και εργαστηριακών εγκαταστάσεων και των δύο φορέων προς όφελος εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων, τόσο του ΚΕΤΧ, όσο και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, σε τεχνικές ειδικότητες, στη βάση των κατευθύνσεων κοινής επιτροπής, που θα εξειδικεύσει τις λεπτομέρειες της συνεργασίας.