Αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα οι Πατρινοί αναφέρονται σε περιστατικά που τονίζουν ότι νιώθουν απροστάτευτοι από την Αστυνομία.

Περιστατικά, όπου οι πολίτες παίρνουν τηλέφωνα στα γραφεία της Αστυνομίας και παρά τις επόμενες προσπάθειες τους, κανείς δεν το σηκώνει. Και όμως οι πολίτες έχουν να καταγγείλουν σημαντικά πράγματα που ενδέχεται να χρήζουν άμεσης παρέμβασης από την ΕΛ.ΑΣ. Τροχαία, κλοπές, διαρρήξεις, εμπρησμούς, βανδαλισμούς, απειλές, κινήσεις από υπόπτους και διάφορα ακόμα.

Εκτός αυτού το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία δείχνει να ακολουθεί μία τακτική σιγής, χωρίς άμεση αντίδραση για όλες αυτές τις επιθέσεις που έχουν γίνει σε καταστήματα, σε τράπεζες, σε εκκλησίες στην Πάτρα.

Επιθέσεις που μπορεί να μην έχουν θύματα, έχουν όμως σημαντικές υλικές ζημιές σε επιχειρήσεις, σε περιουσίες και που σίγουρα έχουν μία ήμι- τρομοκρατική πτυχή, σε μία εποχή που πέρα από την παραβατικότητα που την χαρακτηρίζει, έχει στιγματιστεί από ακραίες συμπεριφορές.

Δεν μιλάμε μόνο φυσικά για τις επιθέσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου που έτσι και αλλιώς κινούνται σε έναν αντισυστημικό χώρο, χωρίς αυτό φυσικά να αποτελεί δικαιολογία αφού το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά είναι συνεχή.

Μιλάμε και για άλλους χώρους, όπως για παράδειγμα αυτών των οπαδών του Αρτέμη Σώρρα που βγάζουν μια επιθετικότητα και ένα μίσος στα δημόσια διαγγέλματα τους ή για ακροδεξιές τάσεις οργανώσεων ή ακόμα και για επεισόδια που γίνονται μεταξύ συνδέσμων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων του ΠΟΚ.

Είναι γνωστά αυτά. Το θέμα είναι ότι η Αστυνομία μπροστά σε όλα αυτά, είτε για λόγους τακτικής, είτε με άνωθεν εντολές είναι μέχρι ώρας σε ρόλο παρατηρητή. Και αυτό αυξάνει την ανασφάλεια των πολιτών την στιγμή που η παραβατικότητα (κλοπές, διαρρήξεις κτλ) από διάφορες κατηγορίες και ομάδες έχει φτάσει στο "κόκκινο".