Το πιο δύσκολο τεχνικό θέμα, από τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης του προγράμματος, είναι η θέσπιση των νέων αντικειμενικών αξιών.

Οι αρμόδιοι υπουργοί και οι εκπρόσωποι των δανειστών ανταλλάσσουν απόψεις, για το πώς θα προχωρήσει πιο γρήγορα αυτό το ζήτημα, δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, έπειτα από τη συνάντηση με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο Σταύρος Κοντονής έδωσε στοιχεία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς- μία από τις δύο εκκρεμότητες για να κλείσει και τυπικά η τρίτη αξιολόγηση. «Πάμε πολύ καλύτερα στο γεωγραφικό κριτήριο», ανέφερε ο ανώτατος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ.

Σε ερώτηση για το αν συζητήθηκε το θέμα του αφορολόγητου, η ίδια πηγή ανέφερε «Δεν μιλάμε ούτε για επόμενη ημέρα, ούτε για χρέος, μόνο για προαπαιτούμενα» και συμπλήρωσε ότι από το καλοκαίρι έχει αλλάξει προς το καλύτερο η στάση του ΔΝΤ.

Σε ό,τι αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο αξιωματούχος επί της ουσίας παρέπεμψε τη συζήτηση στον όταν ορισθεί ο νέος υπουργός Οικονομίας.

Ακόμη, σχολίασε ότι «έχει πολύ δρόμο ακόμη» η δημιουργία Bad Bank για τα «κόκκινα» δάνεια. «Θα δούμε και τα stress tests. Δεν είναι κάτι που θα συζητηθεί σε αυτό το επίπεδο», συμπλήρωσε.