Η ιστοσελίδα σου πρέπει να είναι σχεδιασμένη για όλες τις συσκευές! (Responsive Design)

H responsive σχεδίαση είναι η κορυφαία τάση που επικρατεί στα sites σήμερα. Η πρόσβαση στο Internet γίνεται μέσω πολλών συσκευών (smartphones, tablets, PC) που σημαίνει πολλά διαφορετικά μεγέθη οθονών. Χρειάζεστε λοιπόν ένα site που να προσαρμόζεται σε κάθε τύπου οθόνη εξίσου καλά προκειμένου να μην μειώνεται η λειτουργικότητα του και να χάνονται σημαντικές πληροφορίες που θέλετε να προβάλλετε. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και το γεγονός το site μας να "τρέχει" σε όλους τους browser (Chrome, Firefox, Explorer, Safari) καθώς σήμερα υπάρχει πληθώρα αυτών και οι χρήστες δεν προτιμούν έναν συγκεκριμένο.


Endless scrolling!

Tο endless scrolling δίνει την δυνατότητα να φορτώνει το περιεχόμενο της η ιστοσελίδα όσο ο χρήστης κάνει scroll προς τα κάτω. Αν για παράδειγμα έχει κάποιος ένα ειδησεογραφικό blog τότε όσο πηγαίνει παρακάτω να φορτώνει τα τελευταία νέα χωρίς να χρειάζεται ο αναγνώστης να μεταβεί σε άλλη σελίδα. Με τον τρόπο αυτό απογειώνεται η χρηστικότητα και η παραμονή του χρήστη στο site. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που τα μεγαλύτερα sites έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο διάδρασης. (Facebook, Twitter,Pinterest ,Tumblr)


Gifs!

Η τρέλα που πρωτοεμφανίστηκε στην δεκαετία του 80 επανέρχεται δυναμικά να δώσει μια πιο ευχάριστη νότα και πνοή στο site σας. Λίγο πιο ελαφριά από βίντεο και λίγο πιο μεγάλα από φωτογραφία τα gifs θα προσδώσουν κίνηση και ένα είδος ενθουσιασμού στην ιστοσελίδα σας !

Πιο φαρδιά sites

Πριν από λίγο καιρό ο σχεδιαστής όταν σκεφτόταν την ιστοσελίδα είχε ως επί το πλείστον μία στενή οθόνη στο μυαλό του. Έτσι τα περισσότερα sites έχουν αυτή την σχεδίαση. Τον τελευταίο καιρό όμως και με την είσοδο των Smart TVs όλο και περισσότερες οθόνες 16:9 πωλούνται. Αν προσθέσεις το γεγονός ότι τώρα πια έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στο Internet, πρέπει το site σας να ανταποκρίνονται στο μέγεθος τους.


Το Flash πέθανε

Το flash αποσύρεται και μαζί του όλες οι παλιές τεχνοτροπίες. Αν θέλετε το site σας να ανταποκρίνεται σε όλες τις συσκευές αποβάλλετε το από τον σχεδιασμό της. Αφήστε που το καθιστά και πιο ασφαλές.

Μινιμαλισμός

Η νέα τάση θέλει τα sites να έχουν χρωματικές αποχρώσεις του λευκού ή πιο απαλά χρώματα που δίνουν την αίσθηση του μινιμαλισμού. Τα έντονα χρώματα φέρνουν κούραση στα μάτια και αποσπούν εύκολα τον χρήστη από το περιεχόμενο.


Αν θέλεις και εσύ ένα υπερσύγχρονο site που θα απογειώσει την επιχείρηση σου επισκεφθείτε τα γραφεία της Best Cybernetics στην οδό Tαγματάρχου Ζακυνθινού 6 ή τηλεφωνήστε μας στο 2610 270-093!

Δείτε και την ιστοσελίδα μας στο ακόλουθο σύνδεσμο: https://goo.gl/twkTZp