Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (ΕΣΣΔΕΙΝ - πρώην ΕΣΣΠ), διοργανώνει τους σκακιστικούς μαθητικούς αγώνες των περιοχών της στις 10 και 11 Μαρτίου 2018, στο Πάρκο της Ειρήνης για 2η συνεχόμενη χρονιά, σε συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης του 2017. Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ένωσης (http://www.essp.gr/).

Της τελικής φάσης (10-11/03), θα προηγηθεί η προκριματική φάση (03-04/03) για τα σχολεία της Πάτρας η οποία θα συμπεριλάβει και τους προκριματικούς των περιοχών που δεν διοργάνωσαν τοπικά τους προκριματικούς τους (Δυτική Αχαΐα - Ερύμανθος - Ηλεία).

Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ συμμετοχών τα τελευταία χρόνια πλησιάζοντας τις 1.000 συνολικά.

Οι νικητές των αγώνων της Ένωσης μας θα κερδίσουν απευθείας πρόκριση για την τελική φάση των πανελλήνιων μαθητικών αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις 31/03-02/04/2018 (http://chessfed.gr/sxolika201 8/).

Οι μαθητικοί αγώνες είναι μια σκακιστική γιορτή για τους μαθητές των σχολείων μας.

Το σκάκι είναι πρωτίστως ένα παιχνίδι, διαχρονικό στο βάθος των αιώνων και ταυτοχρόνως μελλοντικό προς τις επόμενες γενιές. Προάγει την φαντασία, την προνοητικότητα, την κριτική ικανότητα και οι πτυχές του θεωρείται ότι προσεγγίζουν τις παρυφές της τέχνης αλλά και της επιστήμης.

Τι καλύτερο λοιπόν για μια βόλτα και γνωριμία στις εξαιρετικές ανακαινισμένες εγκαταστάσεις και το ευχάριστο περιβάλλον στο Πάρκο της Ειρήνης, να χαλαρώσετε και να γνωρίσετε το σκάκι και τους μικρούς πρωταγωνιστές του εντός και εκτός σκακιέρας!​