Επιτυχημένη ήταν η διοργάνωση του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού, με την Πάτρα να «βουλιάζει» από τον κόσμο που συμμετείχε στις εκδηλώσεις που έγιναν.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν στον Καρναβαλικό Οργανισμό που προσπάθησε να διοργανώσει και αυτή την χρονιά ένα καρναβάλι κάτω από δύσκολες συνθήκες, μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

«Το μεγάλο στοίχημα για μας ήταν να μην πάει καμία εκδήλωση του Πατρινού Καρναβαλιού πίσω και να δώσουμε το ερέθισμα στον κόσμο να συμμετέχει σε αυτές» τονίζει στο patrasevents.gr, ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού, Νίκος Χρυσοβιτσάνος.

«Πιστεύω ότι το καταφέραμε αφού σε αυτό το διάστημα των τεσσάρων εβδομάδων είχαμε αρκετές εκδηλώσεις κάθε εβδομάδα, ενώ ο κόσμος ακολούθησε το καρναβάλι και ήταν κοντά του».

Σε ότι αφορά τα όσα ειπώθηκαν για καρναβαλοφτώχεια στα άρματα του Δήμου, ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος υποστηρίζει ότι στο Καρναβαλικό Συνεργείο προσπάθησαν με αυτό το έμψυχο δυναμικό που υπάρχει να κάνουν πράγματα, την στιγμή που ήδη έχει ξεκινήσει ένα project για την διακόσμηση των κοινόχρηστων χώρων της Πάτρας.

Η Χριστουγεννιάτικη Φάτνη, τα όσα φτιάχτηκαν στην πλατεία Τριών Συμμάχων ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς του Καρναβαλικού Συνεργείου, ενώ δημιουργίες και κατασκευές θα τοποθετηθούν σύντομα στο Νότιο Πάρκο αλλά και στην Πλαζ.

Στο θέμα του Κρυμμένου Θησαυρού ο Καρναβαλικός Οργανισμός και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πατρινό Καρναβάλι θα προσπαθήσει μέσα στους μήνες που ακολουθούν να έρθει σε επαφή με τα πληρώματα και τους καρναβαλιστές.

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια, φτάνοντας στο σύνολό του σε ένα ποσό μεταξύ 250.000 - 270.000 ευρώ. Το ακριβές ποσό που δαπανήθηκε θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.