Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα νέα και τις δράσεις του Πανεπιστημίου Πατρών:

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου παρουσιάζει την περιοδική έκθεση «Ενέργεια(ες)» το διάστημα: 20 Φεβρουαρίου - 30 Απριλίου  2018, που συνδιοργανώνεται από το ΜΕΤ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας και έχει σχεδιαστεί από τον «Κήπο των Επιστημών» του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου στη Γαλλία. Μέσα από την έκθεση έρχεται στο προσκήνιο η ενέργεια που είναι συνυφασμένη με τη ζωή μας. Τη χρησιμοποιούμε συνεχώς, αλλά πώς θα την ορίσουμε; Με το πέρασμα του χρόνου οι ανάγκες μας σε ενέργεια αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς και η παραγωγή και κατανάλωσή της αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη των κοινωνιών. Η κλιματική αλλαγή, η εξάντληση των ορυκτών πηγών ενέργειας και η αύξηση του πληθυσμού της γης μάς αναγκάζουν να επανεξετάσουμε τους τρόπους παραγωγής και κατανάλωσης της ενέργειας. Η έκθεση, που εμπλουτίζεται με πειραματικές διατάξεις επίδειξης και άλλο υλικό από το ΜΕΤ, μας προσκαλεί να σκεφτούμε τα μεγάλα ενεργειακά ζητήματα για σήμερα και για το μέλλον. Κατά τη διάρκειά της προγραμματίζονται οι εκπαιδευτικές δράσεις «Η Ενέργεια και τα παιδιά της», «Τα πολλά πρόσωπα της Ενέργειας» και «Ενέργεια(ες)» για ομάδες μαθητών Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικά προσαρμοσμένες στις παραπάνω ηλικίες. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.: 2610969972, 2610969973, 2610996732 στο: [email protected] και στο: https://www.facebook.com/Museum-of-Science-and-Technology-109823479058588/

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου κατά το τρέχον εξάμηνο διοργανώνει «Εργαστήρια Συμβουλευτικής – Jobs Club», με στόχο την υποστήριξη των φοιτητών και αποφοίτων είτε κατά τη διαδικασία ένταξης στον επαγγελματικό τομέα που τους ενδιαφέρει είτε στην ομαλότερη προσαρμογή τους στην ακαδημαϊκή πραγματικότητα. Τα εργαστήρια, που συντονίζονται από εξειδικευμένους συμβούλους, πραγματοποιούνται σε ομάδες περιορισμένου αριθμού ατόμων (μέγιστος αριθμός: 20 άτομα). Αναλυτικές πληροφορίες: https://www.cais.upatras.gr/node/10578.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ERASMUS / ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με σκοπό την ενημέρωση όλων των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης για τις τελευταίες ψηφιακές εξελίξεις στο τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με στόχο την ευκολότερη διαχείριση του προγράμματος Erasmus+ μετά το 2020. Συνοπτικά, θα παρουσιαστούν τα: Erasmus+ Mobile App, Online Learning Agreement και Erasmus Without Paper. Το webinar θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 14:00-16:00 (Central European Time) και όποιος επιθυμεί να το παρακολουθήσει θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το: https://eu1.bbcollab.com/m.jnlp?sid=2014023&password=M.8256D5A5BC6093017D3DEA56037622.

Επίσης, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ως η Εθνική Μονάδα του προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης, θα διοργανώσει διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων 2018. Η Ημερίδα, που απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το πρόγραμμα Erasmus+ και ιδιαίτερα για τις δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω της Βασικής Δράσης 2 «Στρατηγικές Συμπράξεις», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, ώρες 11:00-14:00. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να την παρακολουθήσουν στον δικτυακό τόπο: https://diavlos.grnet.gr/event/e1024.