Ανάμεσα στις δεκάδες τουριστικές περιοχές οι κάτοικοι των οποίων νοικιάζουν τα σπίτια τους μέσω του Airbnb είναι και η Αιγιάλεια που θεωρείται από τους τουρίστες και τους επισκέπτες ένας τόπος ιδανικός για όλους τους μήνες του χρόνου.

Οι ντόπιοι που διαμένουν σε παραθεριστικά και παράκτια χωριά κοντά στο Αίγιο, όπως η Άκολη, το Λαμπίρι, ο Λόγγος, τα Σελιανίτικα, το Διακοπτό, η Ακράτα, νοικιάζουν τα ακίνητα που έχουν στην κυριότητα τους, ελπίζοντας ότι μέσα από αυτά μπορούν να βρουν ένα έξτρα εισόδημα.

Τα ακίνητα που νοικιάζουν είναι ποικίλα από εξοχικά και βίλες, έως γκαρσονιέρες και διαμερίσματα, ενώ το ενδιαφέρον είναι μεγάλο όχι μόνο από τους τουρίστες του εξωτερικού αλλά και από τους Έλληνες διαφόρων περιοχών, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Βόρεια Ελλάδα.

Οι τουρίστες του εξωτερικού ενδιαφέρονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ οι Έλληνες για περιόδους όπως το Πάσχα, λίγο πριν από το καλοκαίρι ή ακόμα και το φθινόπωρο. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με το ακίνητο και την εποχή που νοικιάζονται. Το καλοκαίρι οι τιμές φτάνουν στην κορύφωση τους, όμως το φθινόπωρο πέφτουν αρκετά.

Οι κάτοικοι της Αιγιαλείας, με αυτόν τον τρόπο, ενοικιάζοντας δηλαδή τα σπίτια τους έστω και για λίγες μέρες, καταφέρνουν να ανταποκρίνονται στον αυξημένο ΕΝΦΙΑ και στην γενικότερη φορολογία. Πάντως η ζήτηση όπως φάνηκε το περασμένο καλοκαίρι ήταν μεγάλη και είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη το ενδιαφέρον για την περίοδο του επερχόμενου Πάσχα είναι αυξημένο, τόσο στα παραθαλάσσια μέρη, όσο και στα πιο ορεινά.