Δώρο ζωής έκανε ο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, με την δωρεά των 19 σύγχρονων ασθενοφόρων για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής που είχε σχεδόν ξεμείνει από οχήματα.

Έτσι τουλάχιστον το χαρακτηρίζει ο διευθυντής του ΕΚΑΒ, Γρηγόρης Μπαράκος. Ήδη η τοπική διοίκηση έχει λάβει 10 σύγχρονα ασθενοφόρα, το βράδυ της Παρασκευής έλαβε άλλα πέντε και μέσα στις επόμενες μέρες θα σταλούν και τα τέσσερα που απομένουν για την ολοκλήρωση της δωρεάς.

Ένα ακόμα ασθενοφόρο θα προστεθεί στον στόλο μετά από δωρεά ιδιώτη, αφιερωμένη στην μνήμη του παιδιού του. Μιλάμε δηλαδή για 20 στο σύνολό τους σύγχρονα ασθενοφόρα που θα δώσουν τη δυνατότητα στους διασώστες του ΕΚΑΒ να κάνουν όπως πρέπει την δουλειά τους, αφήνοντας στο παρελθόν την αγωνία μήπως ξεμείνουν στον δρόμο.

Από αυτά τα ασθενοφόρα, τα 7 θα δοθούν στην Αιτωλοακαρνανία, τα 4 στην Ηλεία και τα 8 θα παραμείνουν στην Αχαΐα. Αυτό που θα πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δεν περιορίστηκε μόνο στην δωρεά των ασθενοφόρων, αλλά θα καλύπτει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και τα έξοδα συντήρησης και ελέγχου.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Γρηγόρης Μπαράκος, σε δηλώσεις του σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος»: «Είναι πολύ μεγάλη η δωρεά. Πρόκειται στην κυριολεξία για δώρο ζωής. Γνωρίζετε τι αγώνας έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια για να μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε τα παλαιά και φθαρμένα τα οποία πλέον δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις επείγουσες ανάγκες. Πλέον θα κάνουμε μία καλή οργάνωση και θα ενισχύσουμε όλους τους τομείς μας ώστε να έχουμε μία άρτια οργανωμένη προνοσοκομειακή φροντίδα».