Εντός των ημερών ξεκινά η λειτουργία των ειδικών μηχανημάτων POS, στις υπηρεσίες του Δήμου, μέσω των οποίων οι Πατρινοί θα μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις δημοτικές υπηρεσίες με «πλαστικό» χρήμα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής οι συσκευές POS θα τοποθετηθούν στο δημοτικό ταμείο στην οδό Βότση, στα δύο δημοτικά νεκροταφεία, στην μαρίνα και στις υπηρεσίες του Δήμου, στο Ρίο και την Παραλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή της τράπεζας που θα προμηθεύσει στον δήμο τα μηχανήματα έγινε μετά από το διαγωνισμό, ενώ με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών ξεπεράστηκε και το ζήτημα της προμήθειας των συναλλαγών μέσω των POS.

Να αναφέρουμε πως για την τοποθέτηση των μηχανημάτων POS χρειάστηκαν να ξεπεραστούν αρκετές γραφειοκρατικές διαδικασίες και σημαντικά εμπόδια που δεν αφορούσαν τόσο τον Δήμο, όσο το Υπουργείο Οικονομικών και τα συναρμόδια υπουργεία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η μοναδική υπηρεσία του Δήμου που παρείχε στους καταναλωτές την δυνατότητα online πληρωμών ήταν η ΔΕΥΑΠ (της το επιτρέπει ο νόμος ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου), όμως και εκεί, σύμφωνα με αρκετούς δημότες που έχουν εξυπηρετηθεί, υπάρχουν προβλήματα.