Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ» καταγγέλει την εργοδότρια του Παιδικού – Βρεφονηπιακού Σταθμού «ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ», με έδρα την Πάτρα, για την απόλυση εργαζόμενης και συνδικαλιστικού στελέχους  (Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου) του Συλλόγου μας, η οποία απασχολείτο στον Παιδικό Σταθμό με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

"Η απόλυση είναι παράνομη, καταχρηστική και εκδικητική και γίνεται εξαιτίας της συνδικαλιστικής της ιδιότητας, κατά παράβαση του Ν.1264/1982.

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή της Επιθεώρησης Εργασίας Πάτρας για την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο κυρώσεων και την ανάκληση της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας της συναδέλφισσάς μας.

Προειδοποιούμε την εργοδότρια του Παιδικού Σταθμού ότι σύντομα θα υπάρξει δυναμική αντίδραση των μελών μας, ενώ σε συνεργασία με οργανώσεις γονέων και συλλογικών φορέων εκπροσώπησης του θεσμού της οικογένειας, θα ενημερωθεί το Πατρινό κοινό για την απαράδεκτη εργοδοτική συμπεριφορά της απέναντι στην εργαζόμενη, καθόλη τη διάρκεια της εργασιακής της σχέσης.

Συλλογικά όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε το φόβο!", αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.