Ο μεγάλος απών του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 , κατά κοινή ομολογία ήταν ένα πλήρωμα.

Το g86 έδινε πάντα όλα τα προηγούμενα καρναβάλια το κάτι παραπάνω στις παρελάσεις, τόσο με τις εμφανίσεις του και με τα θέματα που παρουσίαζε, όσο και με τις δημιουργίες – κατασκευές του.

Το κάτι παραπάνω δεν υπήρχε στις φετινές παρελάσεις, το εντυπωσιακό στοιχείο που καθήλωνε τους θεατές και έδινε ένα άλλο ύφος στην όλη γιορτή.

Αυτό είναι ένα γεγονός που καλά θα κάνουν να σκεφτούν όσοι υποστήριζαν ότι το θέατρο δρόμου ή τέλος πάντως η διαφορετικότητα, δεν ταιριάζει με το ύφος του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η απόφαση του g86 να σταματήσουν τις εμφανίσεις τους στο πατρινό καρναβάλι ήταν απόφαση που είχε ανακοινωθεί τα τελευταία χρόνια.

Ήταν ένας προ-αποφασισμένος θεματικός κύκλος που θα έκλεινε με το Zodiac, κάνοντας έτσι μια καινοτόμα πρόταση στο πατρινό καρναβάλι που άρχισε να βρίσκει μιμητές.

Το θέμα είναι ότι ακόμα και εκτός του Πατρινού Καρναβαλιού το g86 καταφέρνει και εντυπωσιάζει σε ότι κάνει δίνοντας έτσι το στίγμα της ιδιαίτερης καλλιτεχνικής του ταυτότητας. 

Με αφορμή το βιντεάκι που έχει κυκλοφορήσει στα social media από την καλλιτεχνική φωτογράφιση του Απόστολου Μανιατέλη, με θέμα τους Cubious (ένα θέμα που είχε εντυπωσιάσει στο Πατρινό Καρναβάλι) του g86, αποδεικνύει ότι το καρναβάλι μπορεί να παράγει τέχνη και να μη περιορίζεται σε μια παρέλαση αλλά να μπορεί να είναι πολλά περισσότερα.

Το consept του βίντεο και της φωτογράφισης έχει να κάνει με τις τέσσερις εποχές του χρόνου και τα γυρίσματα έγιναν σε διάφορα μέρη γύρω από την Πάτρα.


Group 86 – Η καλλιτεχνική φωτογράφιση με θέμα τους Cubious