Στην εκπομπή της Έλεν Ντε Τζένερις ήταν καλεσμένος ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

Η διάσημη παρουσιάστρια του έβαλε μια δύσκολη, όπως αποδείχθηκε για τον ίδιο, δοκιμασία: Να προσδιορίσει πόσο κοστίζουν αντικείμενα καθημερινής χρήσης- με «παρέκκλιση» του ενός δολαρίου.

Ο Γκέιτς παραδέχθηκε πως η τελευταία φορά που βρέθηκε στο σούπερ μάρκετ ήταν πριν από πάρα πολύ καιρό, κάτι που γρήγορα αποδείχθηκε. Όταν ρωτήθηκε πόσο κάνει ένα κουτί ρύζι Rice-A-Roni είπε 5 δολάρια, και μόλις πληροφορήθηκε πως κοστίζει μόνο ένα είπε: «Θα πάρω πέντε!»

Με την περιουσία του να φτάνει τα 91,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Γκέιτς «διαγωνίζεται» με τον Τζεφ Μπέζος της Amazon και τον Αμάνθιο Ορτέγκα των Zara για τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Όπως γράφει μάλιστα ο Independent, μια ιστοσελίδα υπολόγισε κάποτε πως δεν αξίζει καν να σκύψει να πιάσει ένα χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων, αν του πέσει, καθώς βγάζει 114 δολάρια το δευτερόλεπτο!

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τις ταμπλέτες πλυντηρίου και είπε αρχικά 4 δολάρια και μετά, καθώς το στούντιο ξέσπασε σε γέλια, δέκα δολάρια. Και πάλι όμως, έπεσε… δέκα δολάρια έξω.

Έπεσε και σε κάτι μέσα. Ήταν η τιμή του οδοντικού νήματος: 4 δολάρια.


Billionaire Bill Gates Guesses Grocery Store Prices