Δεν έλειψαν και αυτή την χρονιά τα καπνογόνα στις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ειδικότερα στην πλατεία Γεωργίου τα καπνογόνα που άναβαν τα μέλη των υπεράριθμων κυρίως πληρωμάτων έκαναν την νύχτα μέρα και φόβισαν αρκετούς θεατές που παρακολούθησαν την παρέλαση αφού υπήρχε κίνδυνος να καούν.

Νεαροί ή και νεαρές σκαρφαλωμένες στους ώμους των συνοδών τους άναβαν καπνογόνα παρόλο που υπάρχει σχετικός κανόνας που απαγορεύει κάτι τέτοιο. Είναι άλλωστε συχνό το φαινόμενο των τραυματισμών στις παρελάσεις με εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα από καρναβαλιστές που πάνω στην έξαρση, τα ανάβουν έτσι για τα μάτια του κόσμου.

Ένα ακόμα φαινόμενο που υπήρξε και φέτος, κάνοντας άσχημη εντύπωση στους θεατές και στον κόσμο που παρακολουθούσε την παρέλαση ήταν η εικόνα των νεαρών καρναβαλιστών που χόρευαν με ένα μπουκάλι μαυροδάφνη ή μια μπουκάλα αλκοόλ στο χέρι. Πολλοί από αυτούς έδειχναν να είναι σε κατάσταση μέθης, ενώ άλλοι ήταν αμούστακα παιδιά που δεν πρέπει να ήταν πάνω από 15 -16 ετών.

Όλα αυτά και ενώ το σλόγκαν του δήμου για ένα καρναβάλι χωρίς εξαρτήσεις ίσχυε και φέτος. Μόνο που ούτε φέτος είδαμε μέλη της καρναβαλικής επιτροπής να παρεμβαίνουν και να κάνουν κάτι για να σταματήσουν τις εικόνες αυτές, αλλά ούτε και να ελέγχουν την μη χρήση του αλκοόλ – όπως γινόταν παλιότερα – κατά την διάρκεια της παρέλασης.