Το γράφουμε από τώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr το έθιμο της Γιαννούλας της Κουλουρού, πρόκειται να καταργηθεί από το επόμενο Πατρινό Καρναβάλι.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές αντιπροσωπεία του ΣΟΨΥ Πάτρας συναντήθηκε πριν από μερικές μέρες, λίγο μετά την Τσικνοπέμπτη, με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, στο δημαρχιακό μέγαρο και του ζήτησαν να καταργηθεί η Γιαννούλα η Κουλουρού.

Ο λόγος; Όπως ήδη έχουν αναφέρει αρκετοί Πατρινοί στα social media είναι ένα «βάρβαρο» έθιμο που γίνεται εδώ και χρόνια και αναφέρεται σε μία γυναίκα που στην ουσία αντιμετώπιζε ψυχολογικά και ψυχικά προβλήματα.

Μπορεί η Γιαννούλα η Κουλουρού να έχει εξελιχθεί σε έναν αστικό μύθο για την Πάτρα και να μην είναι πλέον στην ζωή, όμως η διακωμώδηση της είναι σαν επιβραβεύει αυτό που γινόταν ενάντια στο πρόσωπο της όσο ζούσε.

Ο Κώστας Πελτίδης συμφώνησε απόλυτα με τους ανθρώπους του ΣΟΨΥ και όπως τους είπε χαρακτηριστικά θα ζητούσε ο ίδιος από το Δ.Σ. του Καρναβαλικού Οργανισμού να μην ξαναγίνει η αναβίωση του εθίμου.

Ο ίδιος άλλωστε είναι γιατρός και γνωρίζει καλά τι σημαίνει η διακωμώδηση ενός ψυχικά πάσχοντα. Του χρόνου λοιπόν παύει η Γιαννούλα και θα αντικατασταθεί με ένα άλλο έθιμο ή κάτι καινούργιο…