Παιδιά κατώτερου Θεού είναι οι έμποροι που βρίσκονται σε δρόμους του κέντρου που δεν θεωρούνται και τόσο εμπορικοί, όπως είναι η Ρήγα Φεραίου, η Αγίου Νικολάου, η Μαιζώνος και η Κορίνθου.

Πώς αλλιώς να το εξηγήσει κανείς; Οι καταστηματάρχες της Κανακάρη, της Αλεξάνδρου Υψηλάντου της Κολοκοτρώνη και άλλων δρόμων που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας, την βγάζουν αυτές τις μέρες χωρίς καρναβαλική μουσική.

Τα ηχεία και η μουσική που έχει βάλει ο Δήμος στο κέντρο της Πάτρας για να βάλει τους επισκέπτες και τους Πατρινούς στο κλίμα του καρναβαλιού, δεν ακούγονται στους παραπάνω δρόμους.

Ειδικότερα στην Κανακάρη, όπου ορισμένοι εκ των καταστηματαρχών διαμαρτυρήθηκαν για την όλη κατάσταση στο patrasevents.gr, δεν ακούγεται τίποτα. Κανένα «ίχνος» μουσικής, κανένα καρναβαλικό άκουσμα.

Θα πείτε ότι αν υπήρχε μουσική θα έμπαιναν οι πελάτες χορεύοντας στα μαγαζιά; Προφανώς και όχι. Όμως τουλάχιστον θα έμπαιναν οι καταστηματάρχες, οι κάτοικοι και οι περαστικοί σε κλίμα καρναβαλιού. Και να πει κανείς ότι δεν είναι στο κέντρο της Πάτρας;