Η Μύκονος συγκαταλέγεται στους 10 καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για μοναχικά ταξίδια των γυναικών όπως αναδεικνύονται από τις ταξιδιωτικές εμπειρίες γυναικών σε αυτούς, σύμφωνα με άρθρο του lifestyle περιοδικού Readers’ Digest.

Αυτό που κάνει τη Μύκονο ιδανικό προορισμό για γυναίκες είναι η έντονη νυχτερινή διασκέδαση και οι εντυπωσιακές παραλίες του νησιού που πάντα κερδίζουν μια θέση στο Instagram.

Όπως αναφέρει η κ. Kiersten Likkel από την Cruise Specialists, με ταξιδιωτικές εμπειρίες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, παρότι το ελληνικό καλοκαίρι έχει ταυτιστεί με το ρομαντικό και τα γαμήλια ταξίδια, οι μοναδικές διακοπές στην Ελλάδα είναι πραγματικά “must”.

Εκτός από τη θέα και το τοπικό κρασί το οποίο μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης χορεύοντας κάτω από τα αστέρια, η κ. Likkel τονίζει τις γευστικές απολαύσεις της ελληνικής κουζίνας, ιδιαίτερα το φρέσκο ψάρι, οι οποίες συμβάλλουν στη δημιουργία αξέχαστων διακοπών. 

Προειδοποιεί ωστόσο για συχνά περιστατικά κλοπών και συνιστά στις γυναίκες που σκέφτονται να επισκεφθούν το ελληνικό νησί να προσέχουν τις τσάντες τους.

Οι γυναίκες ταξιδεύουν συχνότερα μόνες

Οι γυναίκες κυριαρχούν στη διάθεση για μοναχικά ταξίδια σε ποσόστωση 63/36 έναντι των ανδρών βάσει της σύνθεσης των ακολούθων της σελίδας Solo Travel Society στο Facebook. Σύμφωνα με έρευνα της Booking.com, το 65% των γυναικών στις ΗΠΑ κάνουν διακοπές χωρίς το σύντροφό τους.

Η τάση αυτή, σύμφωνα με έρευνα στη σελίδα Solo Travel Society, αποδίδεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες υφίστανται περισσότερους περιορισμούς στην καθημερινή ζωή και τα ταξίδια είναι μια διέξοδος, στο ότι είναι πιο περιπετειώδεις από τους άνδρες και στο ότι νιώθουν μεγαλύτερη άνεση ταξιδεύοντας μόνες.

Από έρευνα της Mintel για τον τρόπο ζωής των εργένηδων στο Ην. Βασίλειο, προκύπτει ότι το 61% των μοναχικών γυναικών είναι ικανοποιημένες με την προσωπική τους κατάσταση έναντι μόνο 49% των ανδρών που δήλωσαν το ίδιο.

Τι επιζητούν οι γυναίκες από τις διακοπές

Στην έρευνα στη σελίδα Solo Travel Society, το 46% δήλωσε ότι κίνητρο για μοναχικό ταξίδι είναι η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η δυνατότητα να κάνουν ο,τι επιθυμούν όταν το επιθυμούν.

Το 22% είπε ότι δεν προτίθεται να περιμένει τα ζητούμενα των άλλων και το 15% ότι τα μοναχικά ταξίδια αποτελούν έναν τρόπο ανάκτησης της αυτοπεποίθησης τους.

Περιπέτεια αντί για ανέσεις στα ταξίδια

Φαίνεται ξεκάθαρα οτι οι γυναίκες δεν προτιμούν τις μεγάλες ανέσεις στις διακοπές αλλά, αντίθετα, βρίσκονται όλο και περισσότερο στην αναζήτηση της περιπέτειας.

Από το 2010, οι γυναίκες που ταξιδεύουν με την εταιρία REI Adventures, σπεσιαλίστα στα ταξίδια περιπέτειας, έχουν αυξηθεί κατά 60%. Την περυσινή χρονιά, το 58% των πελατών ήταν γυναίκες.

Ακόμα, οι ταξιδιωτικές εταιρίες που προσφέρουν προγράμματα διακοπών με δραστηριότητες όπως η ποδηλασία και η πεζοπορία, κερδίζουν έδαφος στο κοινό των γυναικών που ταξιδεύουν μόνες. Οι εταιρίες VBT Bicycling και Walking Vacations, που προσφέρουν προγράμματα πολύωρης ποδηλασίας στη Γαλλία και μακρινές διαδρομές πεζοπορίας στα βουνά της Ελβετίας, καταγράφουν αύξηση 5% στους πελάτες γυναικείου φύλου σε ετήσια βάση. Το 60% και το 67% αντίστοιχα, των πελατών τους είναι γυναίκες.

Η ανακάλυψη του εαυτού και η αυτοβελτίωση είναι συστατικά του ταξιδιού που ενδιαφέρουν περισσότερες τις γυναίκες, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος των εταιριών, κ. Chris Skilling, τονίζοντας οτι οι ενεργητικές διακοπές απομονώνουν λιγότερο τον ταξιδιώτη από τις διακοπές στο πρότυπο all inclusive.