Μια ξεχωριστή βραδιά απόλαυσαν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» οι Πατρινοί ταξιδεύοντας σε αλλοτινές εποχές με πυξίδα τη γνήσια αποκριάτικη διασκέδαση και το ρομαντισμό που τους πρόσφερε η οπερέτα «Ο Έρωτας Ποπολάρος» της χορωδίας του Ερασιτεχνικού Μουσικού Συλλόγου «Ορφεύς Πατρών».

Έρωτες, γερές δόσεις γέλιου, ήθη μακρινά και πολλές ανατροπές και εκπλήξεις με πρωταγωνιστές ποπολάρους, άρχοντες, μπράβους μας ταξίδεψαν στη ζακυνθινή οπερέτα μέσα από το κωμειδύλλιο του Ιωάννη Χριστόπουλου, με το οποίο ο ιστορικός σύλλογος, ο οποίος συνδέεται με την παράδοση του Πατρινού Καρναβαλιού, κατέθεσε φέτος επί σκηνής αποτυπώνοντας τη δική του παρουσία στη διοργάνωση.


Η 30μελής χορωδία του Ορφέα με τη διεύθυνση του αρχιμουσικού  Φίλιππου Παπαδόπουλου, γιού του παλαιού μαέστρου Ηλία Παπαδόπουλου και με σολίστ τις σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ζωή Καραγκούνη και Μαρία Κατριβέση, τη Ρωσίδα σοπράνο Ξένια Βλαντίμιριτς, τους τενόρους Ιωάννη Χριστόπουλο και Αντώνη Χριστόπουλο και τον βαθύφωνο Παναγιώτη Παπαλεξάτο μας πρόσφεραν αξέχαστα τραγούδια του ξυπνώντας νοσταλγικές αναμνήσεις και μεταφέροντάς μας στο κλίμα της παραδοσιακής Αποκριάς. Η χορωδία και οι σολίστ με τις ερμηνείες τους σε τραγούδια των Νίκου Χατζηαποστόλου, Θεόφραστου Σακελλαρίδη, Αττίκ, Διονύσιου Λαυράγκα και Ηλία Παπαδόπουλου και άλλες ζακυνθινές καντάδες ενθουσίασαν και δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Την παράσταση πλαισίωσε με τη χορευτική του παρουσία το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων με ενδυμασίες εποχής.

Ο «Έρωτας Ποπολάρος» θα ανέβει μια ακόμη παράσταση την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

Xορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2018: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Ελληνική Ραδιοφωνία Πρώτο Πρόγραμμα 91.6-105.8, ΕΡΤ Πάτρας, ΕΡΤ Πύργου.