Η αντίστροφη μέτρηση για το αποκορύφωμα του Πατρινού Καρναβαλιού έχει ξεκινήσει και τα πληρώματα στις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ, ετοιμάζουν και αυτή την χρονιά τις δικές τους κατασκευές, τα δικά τους άρματα που αναμένεται να ενθουσιάσουν τους θεατές.

Φέτος βέβαια υπάρχει μία διαφορά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια: Τα πληρώματα που όλα αυτά τα έτη είχαν μετατρέψει σε ένα Καρναβαλικό εργαστήριο τις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ, δίνοντας ψυχή και ζωή σε ένα χώρο που οι πάντες είχαν εγκαταλείψει, διοργανώνουν ταυτόχρονα και τον δικό τους +πληρωματικό Κρυμμένο Θησαυρό.

Όλα τα πληρώματα του πρώην ΑΣΟ, συμμετέχουν στον +πληρωματικό Κρυμμένο Θησαυρό, καθώς ουσιαστικά το παιχνίδι αυτό που σύμφωνα με πολλούς έδωσε μια άλλη πνοή στον φετινό θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού, δημιουργήθηκε από τους επικεφαλής τους.

Υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας αυτή τη χρονιά που δίνει μία ιδιαιτερότητα στο φετινό Πατρινό Καρναβάλι: Η μικρή χρονική του διάρκεια. Κάτι που δίνει λίγα περιθώρια στους Καρναβαλιστές για να φτιάξουν αυτά που θέλουν και να μπορέσουν να προχωρήσουν σε ανάλογες δημιουργίες. 


Πατρινό Καρναβάλι 2018 στις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ


Έτσι, τα πληρώματα φέτος που εργάζονται στις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ είναι λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν στο patrasevents.gr, οι καρναβαλιστές που βρήκαμε εκεί, τα πληρώματα φέτος στις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ είναι μόλις 12 με 14, ενώ άλλες χρονιές υπήρχαν περισσότερα από 20 γκρουπ.

Πολλά από τα γκρουπ αντί να κατεβάζουν άρμα προχωρούν αυτή τη φορά στην δημιουργία μικροκατασκευών, ενώ άλλα πάλι θα κατεβάσουν το ίδιο που είχαν πέρυσι κάνοντας ορισμένες μικρές αλλαγές.

Μια ακόμα αντικειμενική δυσκολία πέρα από τον χρόνο έχει να κάνει και με το οικονομικό σκέλος. Τα χρήματα που δίνει ο Καρναβαλικός Οργανισμός είναι ελάχιστα και δεν αρκούν στην ουσία ούτε καν για τις πρώτες ύλες που χρειάζεται ένα πλήρωμα.

Τα πληρώματα που προχωρούν στην δημιουργία τέτοιων κατασκευών βάζουν τα χρήματα από την τσέπη τους και συνήθως συνυπολογίζουν τα έξοδα αυτά με το κόστος της στολής. Πλέον όμως οι εποχές είναι δύσκολες, χρήματα δεν υπάρχουν, ενώ δεν υπάρχουν και περιθώρια για να ανεβάσουν στα ύψη την τιμή της στολής.Οι Φραγκόκοτες κατεβαίνουν στο καρναβάλι της Πάτρας

Το γεγονός ότι μειώνονται από χρόνο σε χρόνο τα πληρώματα του πρώην ΑΣΟ είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει φυσικά τον Δήμο και τον Καρναβαλικό Οργανισμό που αντί να δώσει κίνητρα στους καρναβαλιστές, τους πετάει έξω από τον χώρο που είχαν μετατρέψει σε "σπίτι" τους και τους μετακομίζει στην πρώην Πειραϊκή Πατραϊκή.

Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κάποιος πηγαίνοντας στις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ.

Και όσο υπάρχουν αυτά, όσο υπάρχουν δηλαδή οι Πατρινοί Καρναβαλιστές και τα πληρώματα αυτά, τόσο θα υπάρχει πάντα ελπίδα για το Καρναβάλι μας.


Πολιτική σάτιρα στην Πάτρα από τους καρναβαλιστές