Η γνωστή καθιερωμένη εκδήλωση «Ζωγραφίζοντας τη Μουσική» θα πραγματοποιηθεί και φέτος την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 μετατρέποντας τον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου μεταξύ Μαιζώνος και Ρήγα Φεραίου σε χώρο εικαστικής δημιουργίας που εκκινεί από την ακρόαση μουσικής. Η δράση που θα δώσει μια πολύχρομη νότα στον κεντρικό πεζόδρομο το μεσημέρι της Παρασκευής, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2018.

Με τη συνοδεία επιλεγμένων κομματιών μουσικής οι ζωγράφοι που θα συμμετάσχουν, θα εμπνέονται και θα επιλέγουν το ανάλογο θέμα που θα δημιουργήσουν και θα είναι ελεύθερο. Οι καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση είναι Πατρινοί και δραστηριοποιούνται στον χρόνο των εικαστικών τεχνών.


Συμμετέχουν: Διονύσης Ανδριόπουλος, Κατερίνα Αντωνακοπούλου, Κωνσταντίνος Αρταβάνης, Ασπασία Θεοδωρίτση, Βασιλική Θωμολάρη, Φωτεινή Καραβασίλη, Χρήστος Καραγκούνης, Δώρα Κατσαϊτη, Μαρίνος Μαρτσέλος, Μαρία Μαυροκέφαλου, Θανάσης Μοσχόπουλος, Γιώργος Μπαμπίλης, Γιώτα Παναγοπούλου, Σοφία Πουλή, Κωνσταντίνος Στρατούλιας, Παναγιώτα Σφακιανάκη και Γεώργιος Φωτόπουλος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξει χορευτικό με λάτιν και τάνγκο χορογραφίες. Η πατρινή καλλιτεχνική δημιουργία μέσα από τον κορυφαίο θεσμό της πόλης μας, το Καρναβάλι συμβάλλει στην προβολή της εικαστικής τέχνης και του πολιτισμού.