Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πατρών ΑΠΟΛΛΩΝ, μία μεγαλειώδης συναυλία ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ», προσφορά της ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» στα 30 χρόνια της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ».

Στο κατάμεστο θέατρο οι θεατές απόλαυσαν 13 μελοποιημένα ποιήματα του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά από την ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων με ενορχήστρωση από την κα Βάσω Δημητρίου και με την εκπληκτική ερμηνεία του  Θοδωρή Βουτσικάκη, καθώς και ένα χορευτικό δρώμενο από την χορεύτρια και χορογράφο Κάλλια Θεοδοσιάδη.

Με την ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» έχει  μία παλιά συνεργασία από τότε που ο αείμνηστος Θανάσης Τσιπινάκης ήταν πάντοτε παρών στα καλέσματά  και συνέδραμε με υπέροχες συναυλίες στο έργο του φορέα. Στην συναυλία της 10ης Φεβρουαρίου, με την εξαιρετική καλλιτεχνική Διεύθυνση της κας Βάγιας Ζεππάτου, η «ΠΡΟΤΑΣΗ» ανανέωσε την συνεργασία αυτή.


Το ΔΣ και οι εθελοντές της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ» δήλωσαν μέσα από την ομιλία του αντιπροέδρου κου Αλέξη Μουζακιώτη την υπερηφάνεια που νοιώθουν για την ύπαρξη αυτής  της ορχήστρας  στην Πάτρα, με ένα αξιοθαύμαστο και πρωτοπόρο έργο. Ταυτόχρονα η συναυλία αυτή αποτέλεσε μία μεγαλειώδη έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων με πολιτιστικά δρώμενα, εκπαιδευτικές διαδικασίες και πολλά άλλα, που έχει προγραμματίσει ο φορέας για τα 30 χρόνια της πορείας του στην Πάτρα, την Ελλάδα, το εξωτερικό.

Από το 1988, μέσα από τις δυνάμεις του εθελοντισμού στις ομάδες της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ», έχει αναπτυχθεί ένα τεράστιο έργο στην πρόληψη των εξαρτήσεων με κοινωνικές παρεμβάσεις, με δράσεις ενεργοποίησης των πολιτών, με την παροχή ευκαιριών σε νέους και παιδιά για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Στη κρίση και στις κρίσεις η «ΠΡΟΤΑΣΗ» ανταποκρίνεται με προτάσεις κοινωνικής συσπείρωσης και αλληλεγγύης.


Την συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τις δεκάδες συμπολιτών,  ο πρόεδρος και τα στελέχη της «ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ».

Από το ΔΣ της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» παραδόθηκε  στον κο ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ ένας συμβολικός ευχαριστήριος έπαινος για την πρωτοβουλία του να αγοράσει το ερειπωμένο οίκημα στο οποίο γεννήθηκε ο μεγάλος ποιητής μας ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ.

Με την έμπνευση και τις κατευθύνσεις του ο κος Στεφανόπουλος,  χάρισε στην πόλη της Πάτρας ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο. Η δυναμική παρουσίαση του έργου του ποιητή και όχι μόνο η μουσειακή συντήρηση του έργου του, στη ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, αποτελεί μία τεράστια καινοτόμο προσέγγιση στην παιδεία και τον πολιτισμό των νέων μας. Η «ΠΡΟΤΑΣΗ» θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο αυτήν την δυνατότητα  και κυρίως στο πρόγραμμα ΠΡΟ-ΝΟΙΑ (ΠΡΟτείνω γιατί ΝΟΙΑζομαι) που υλοποιεί, σε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης , για  120  παιδιά από 4-17 ετών.