Με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων εκ μέρους της κυβέρνησης από τον Υπουργό κ. Κοτζιά, αλλά και εν γένει της στάσης που τηρούν και των θέσεων που ήδη εξέφρασαν τα λοιπά κόμματα, ο πρώην Βουλευτής Αχαΐας & επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΔΥΝΑΤΗ»  κ. Νίκος Οικονομόπουλος διατύπωσε τις παρακάτω σκέψεις:

«Όσο πλησιάζουμε στη λύση του Σκοπιανού και την διαφαινόμενη μειοδοσία της συγκυβέρνησης, με αρχή το όνομα, δεν μπορώ να μην στιγματίσω παράλληλα και την πολιτική συμπεριφορά των παρακούμπαρων αυτής (συγκυβέρνησης), που ακούνε στο όνομα, …του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ, …του στερεμένου Ποταμιού και άλλων «Δημοκρατικών» δυνάμεων.

Όπου με τις πράξεις τους και τα λεγόμενά τους, σνομπάρισαν την απαίτηση του Ελληνικού Λαού για αλυτρωτική λύση του θέματος.

Τους θυμίζω ότι το 1992 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δάκρυζε στην αναφορά του στην μοναδικότητα της Μακεδονίας για την οποία δήλωνε πως… ήταν και θα παραμείνει για πάντα Ελληνική.

Αλλά και ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος στις εκλογές εκείνου του Οκτώβρη από την Θεσσαλονίκη, δήλωνε: «Το όνομά μας είναι η ψυχή μας». Και χτυπώντας το χέρι συνέχιζε, ότι δεν θα δεχθεί στα βόρεια σύνορά μας κράτος με το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγά του.

Κατά συνέπεια, σήμερα, ο Ανδρέας Παπανδρέου θα στήριζε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και θα …ψήφιζε Νέα Δημοκρατία!!!

Οι Νεοδημοκράτες, με όσα κι αν συμβαίνουν, τεχνηέντως και εκ του πονηρού, πρέπει να νοιώθουν υπερήφανοι για την παράταξη που διαχρονικά στηρίζει πρώτα την πατρίδα και μετά όλα τα υπόλοιπα.

Οφείλουν όμως και να επαγρυπνούν, και να είναι “ετοιμοπόλεμοι” για όποτε χρειαστεί.

Οι καιροί είναι πονηροί, και όπως δήλωσε και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, πριν λίγο καιρό, η υπερ-συσσώρευση δυνάμεων γύρω από την Ελληνική επικράτεια δεν αποκλείει το… “ατύχημα”».

Με εκτίμηση

Νίκος Οικονομόπουλος

πρ. Βουλευτής Αχαΐας,

Επικεφαλής «Πάτρα Δυνατή»,

Χειρουργός – Μαιευτήρας