Μπορεί το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην πλατεία Γεωργίου να είχε αρκετές συμμετοχές από συλλόγους και η διοργανωτική του ομάδα να είχε εξασφαλίσει, όπως υποστήριζε, περισσότερες από 100 υπογραφές.

Σύμφωνα όμως με τον δήμο, το συλλαλητήριο αυτό δεν είχε στο πλευρό του κάποιο επίσημο φορέα που να το διοργανώνει. Ο εκπρόσωπος του δημάρχου Πατρέων στα ΜΜΕ Ανδρέας Αντωνόπουλος, μιλώντας στο patrasevents.gr ξεκαθαρίζει ότι ο δήμος δεν έδωσε το "οκ" για να γίνει το συλλαλητήριο την Κυριακή στις 25 Φεβρουαρίου.

«Ο δήμος δεν μπορεί να δίνει τους χώρους του, ακόμα και όταν αυτοί είναι κοινόχρηστοι, έτσι, σε όποιον το ζητάει, χωρίς να υπάρχει κάποιος επίσημος φορέας που να έχει μία εγκυρότητα και να ξεκαθαρίζει τους σκοπούς των εκδηλώσεων και τους λόγους που θέλει τους χώρους. Ο καθένας μπορεί να ζητά ότι θέλει στο facebook, όμως αυτά τα πράγματα δεν γίνονται έτσι, χρειάζεται μία άλλη διαδικασία» τονίζει ο κ. Αντωνόπουλος.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του patrasevents.gr οι ουσιαστικές αιτίες όμως της αναβολής του συλλαλητηρίου είχαν να κάνουν με τα μηνύματα που είχαν φροντίσει και είχαν δώσει άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, προχωρώντας σε δικές τους κινητοποιήσεις σε περίπτωση που γινόταν μια τέτοια εκδήλωση στην Πάτρα.


Μπροστά έτσι στο ενδεχόμενο επεισοδίων κανένας φορέας της πολιτείας δεν μπήκε μπροστά για να αναλάβει την ευθύνη του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Πάντως, από την άλλη, οι Πατρινοί δείχνουν ότι θέλουν να ενώσουν την φωνή τους με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας και να φωνάξουν για την Μακεδονία και το θέμα των Σκοπίων.

Απόδειξη ότι ήδη έχει δημιουργηθεί μία νέα σελίδα στο facebook που καλεί τον κόσμο σε συλλαλητήριο, την Κυριακή στις 4 Μαρτίου, πάντα στην πλατεία Γεωργίου. Τι θα κάνει ο δήμος αυτή τη φορά; Θα δώσει το πράσινο φως για να γίνει το συλλαλητήριο στη καρδιά της Πάτρας; «Ακόμα δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα το δούμε το ζήτημα» απαντά σχετικά ο κ. Αντωνόπουλος.