Αλήθεια πώς γεννήθηκε το Καρναβάλι στην Πάτρα;

Μια απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα δεν μπορεί να προκύπτει ποτέ με ένα ρεαλιστικό ύφος, αλλά μπορεί μόνο να υπάρξει σαν παραμύθι, μέσα από την φαντασία, την έμπνευση και την δημιουργικότητα.

Έτσι, δηλαδή, όπως το έχουμε μάθει εμείς στην Πάτρα το καρναβάλι. Το ερώτημα λοιπόν στην απάντηση αυτή βγαίνει μόνο μέσα από τα παραμύθια και την τέχνη. Το παραμύθι το έγραψε ο Παύλος Σκούρας, όσο για την τέχνη;

Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκαν πολλές τέχνες μαζί για να βγει ο Βασιλιάς Καρνάβαλος σε dvd και να φτάσει η στιγμή που θα παρουσιαστεί την Τρίτη στις 13 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στο Λιθογραφείον.

Για το dvd αυτό συνεργάστηκαν δεκάδες Πατρινοί καλλιτέχνες, προερχόμενος ο καθένας από τον δικό του χώρο. Ο Γιώργος Δίπλας έγραψε την μουσική, ο Κώστας Μακρής σχεδίασε τις φιγούρες, ο Χρήστος Καλπουζάνης την κίνηση, ο Πέτρος Βρυώνης επιμελήθηκε την μακέτα, ενώ τους στίχους έγραψε η Γιώτα Κοντογιωργοπούλου.

Και όχι μόνο αυτοί. Οι ηθοποιοί Βάσω Σακελάρη, Στέλιος Σοφός, Περικλής Βασιλόπουλος με την συμμετοχή των Παύλου Σκούρα, Βασίλη Τζώλα, Δώρα Πετρίδη έδωσαν φωνή στις φιγούρες-ήρωες του παραμυθιού.

Την ενορχήστρωση των τραγουδιών που θα ακουστούν έκανε ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ενώ την ερμηνεία τους η Δώρα Πετρίδη και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος. Το οπτικό υλικό μόνταρε ο Βασίλης Κατσάμπας. 

Πρόκειται στην ουσία για την προσπάθεια οπτικοποίησης του παραμυθιού, για έναν «γάμο» του θεάτρου σκιών και του θεάτρου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το dvd κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δόντι.