Από τις πιο έξυπνες και περιπαικτικές διακοσμήσεις που έχουμε δει στο φετινό καρναβάλι της Πάτρας.

Ο φαλλός που βλέπετε βρίσκεται στον πεζόδρομο της Ηφαίστου προς την πλευρά της Αγίου Νικολάου και εμείς τον… πετύχαμε το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης. Προφανώς αποτελεί πρωτοβουλία των επιχειρηματιών εστίασης που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κομμάτι του πεζόδρομου και όχι της δημοτικής αρχής.

Δεν ξέρουμε τι θέλει να πει ο… ποιητής, τονίζοντας ότι αυτό το είδος "πουλιού" είναι προς εξαφάνιση, αλλά σίγουρα εκφράζει αυτό που θέλει με έναν συμβολικό τρόπο και άκρως σατυρικό. 

Ο φαλλός, άλλωστε, (προλαβαίνοντας κάποιους ηθικολόγους που έκαναν κριτική για την Γιαννούλα την Κουλουρού) είναι αναπόσπαστο κομμάτι του διονυσιακού στοιχείου, άρα και του καρναβαλιού.

Σύμφωνα μάλιστα με μελετητές τα αρχαϊκά χρόνια στο πλαίσιο των διονυσιακών εκδηλώσεων (το καρναβάλι της εποχής) που γίνονταν στα χωριά της υπαίθρου, ο απλός λαός φορούσε και από έναν φαλλό στο κεφάλι του ή στο κάτω μέρος τους σώματος του και έβγαινε έξω για να κοροϊδέψει τους άρχοντες και τους πιο πλούσιους, κάνοντας έτσι την δική του ανατροπή.

Φέτος ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, μόνο αυτό δε μας έχει πει ακόμα. Λέτε μετά «το δουλειά για όλους» να φτάσουμε στο πλαίσιο της «ανατροπής» και της επανάστασης στο «βγάλτε τους φαλλούς σας στην εξουσία»; Τουλάχιστον κάτι τέτοιο θα ήταν πιο διονυσιακό. Έτσι και αλλιώς από δουλειά... φαλλούς!