Ο δικηγόρος του δημοσιογράφου Σωτήρη Γεωργίου, Ν.Π.Μιχαλόλιας κάνει λόγο για καθημερινό δημόσιο εξευτελισμό του δημοσιογράφου, μετά την καταγγελία του για ξυλοδαρμό από τον μπασκετμπολίστα Γιώργο Μπόγρη.

Το δικηγορικό γραφείο του Ν.Π. ΜΙχαλόλια σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2018. Τις τελευταίες μέρες, μετά το θλιβερό περιστατικό βίας με θύμα τον γνωστό δημοσιογράφο αθλητικών εκπομπών κ. Γεωργίου, για την αξιολόγηση του οποίου το λόγο έχει μόνο η ελληνική δικαιοσύνη, έχει ξεκινήσει μια προσβλητική για τη δημόσια εικόνα διαδικασία, στην οποία πολλοί νιώθουν την ανάγκη ή επιθυμούν να λάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο κύριος Γεωργίου επέλεξε με απόλυτη νηφαλιότητα και με αίσθημα αξιοπρέπειας να απέχει μιας τέτοιας δυσάρεστης εικόνας, απόλυτα αντιλαμβανόμενος ότι περιστατικά σαν αυτό που έλαβε χώρα εις βάρος του δεν προσφέρονται για δημόσια εκμετάλλευση. Βεβαίως, ούτε και ο ίδιος προσφέρεται σε αυτό το δημόσιο κανιβαλισμό και σε όσους προσέτρεξαν αυτόκλητα προς υπεράσπισή του κυρίου Μπόγρη χειροκροτώντας αυτή την ενέργεια του.

Η αναπαραγωγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε οποιοδήποτε μέσο θριαμβευτικών παραληρημάτων και πολεμικών ιαχών σε μια προσπάθεια να παρασύρουν οπαδικές εξέδρες σε μία υπόθεση που δεν έχει καμία σχέση, αντιθέτως προσβάλλει τον αθλητικό χώρο, οδηγεί αποκλειστικά και μόνο στην άδικη στοχοποίηση του, στην επανάληψη με βεβαιότητα εις βάρος του ενός παρόμοιου περιστατικού ωμής βίας, στον καθημερινό του δημόσιο εξευτελισμό. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος σε μια υγιή κοινωνία, πολύ περισσότερο ο ίδιος κ. Γεωργίου να ανεχθεί παρόμοιες συμπεριφορές και αναφορές. Θα ήθελε δε με την ευκαιρία αυτή να υπενθυμίσει ότι ο εγκωμιασμός αδικημάτων και η προτροπή σε πράξεις βίας συνιστούν εγκληματικές ενέργειες, ασφαλώς κοινωνικά καταδικαστέες και ηθικά επιλήψιμες.

Τέλος, ευχαριστεί θερμά όσους με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης τήρησαν τις αυτονόητες αποστάσεις από την απρόκλητη εις βάρος του επίθεση και εξέφρασαν δημόσια την συμπαράσταση τους.

Σχετικά με τον Σωτήρη Γεωργίου

Ο καταξιωμένος Πατρινός δημοσιογράφος Σωτήρης Γεωργίου, γιος του αγαπημένου σε όλους Βασίλη Γεωργίου, υπηρετεί πάνω από 20 χρόνια της μπασκετική δημοσιογραφία. Με προϋπηρεσία στην ΕΡΤ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Contra, Sport24 και πολλά άλλα μέσα αλλά και εφημερίδες. Με πάνω από 100.000 λεπτά ραδιοφωνικής μετάδοσης αγώνων μπάσκετ ο δημοσιογράφος έχει δική του εκπομπή σταθερά όλα τα χρόνια στην μεταμεσονύχτια ζώνη.
Σύμφωνα και με τις επίσημες μετρήσεις είναι στις κορυφαίες εκπομπές στο τρίωρο 2-5 το βράδυ, από τα υψηλότερα του ραδιοφωνικού σταθμού και στις δύο κορυφαίες στην Ελλάδα για πολλά χρόνια. Ήταν άλλωστε και στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και αποτέλεσε μια από τις πρώτες μεταγραφές του Sport24 Radio".