Όλα έτοιμα για την μεγάλη παρέλαση του Παιδικού Καρναβαλιού της Πάτρας, την Κυριακή στις 11 Φεβρουαρίου.

Η παρέλαση αποτελεί το μεγάλο δρώμενο και την κορύφωση του Καρναβαλιού των μικρών, σε ένα θεσμό για το Πατρινό Καρναβάλι που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε συνεχή άνοδο, αφού οι λιλιπούτειοι καρναβαλιστές έχουν καταφέρει και έχουν δώσει ένα άλλο χρώμα στις εκδηλώσεις αυτής της γιορτής της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Φέτος, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού, Νίκος Χρυσοβιτσάνος, μιλώντας στο patrasevents.gr αναμένεται να παρελάσουν περισσότερα από 13.000 άτομα, υπολογίζοντας σε αυτόν τον αριθμό και τους μεγαλύτερους που θα συνοδεύσουν τα μικρά παιδιά.

«Συνολικά πρόκειται να παρελάσουν 106 καρναβαλικά γκρουπ και πιστεύουμε ότι θα είναι μία από τις ωραιότερες και μεγαλύτερες εκδηλώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο Πατρινό Καρναβάλι» τονίζει ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος.


Τα γκρουπ που παίρνουν μέρος στην μεγάλη παρέλαση της Κυριακής είναι δημόσια νηπιαγωγεία, ιδιωτικοί και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, εκπολιτιστικοί σύλλογοι, αλλά και κέντρα - ιδρύματα φροντίδας ατόμων ΑμεΑ που κάθε χρόνο περνούν ένα διαφορετικό μήνυμα ζωής στο καρναβάλι των μικρών.

Πέρα από τα γκρουπ που θα δούμε στην μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού των μικρών θα παρελάσει ένα καινούργιο άρμα του παιδικού Καρναβαλιού, κατασκευασμένο από τον Παντελή Χατζόπουλο του Καρναβαλικού Συνεργείου, ενώ φυσικά θα υπάρξουν και άλλα από τα παλιότερα παιδικά Καρναβάλια.

Το νέο άρμα πάντως του φετινού Παιδικού Καρναβαλιού, σύμφωνα με όσους το έχουν δει, μοιάζει με διαστημόπλοιο. Έτσι, το κέφι των μικρών θα μας στείλει στο… διάστημα!