Σημαντική αναβάθμιση έγινε στο τεχνολογικό υπόβαθρο του ανανεωμένου Ford EcoSport. Όπως ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της παρουσίασης του αυτοκίνητου στην Πάρνηθα, η λίστα με τις τεχνολογικές διατάξεις έχει συμπληρωθεί με τα τελευταία συστήματα της Ford.

Ειδικότερα, το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας της Ford SYNC 3 είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Το SYNC 3 υποστηρίζεται από την έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, που λειτουργεί με κινήσεις pinch & swipe.

Το νέο ηχοσύστημα B&O PLAY αυξάνει την πιστότητα του παραγομένου ήχου από τις διάφορες πήγες. Διαθέτει δέκα ηχεία, συμπεριλαμβανομένων ενός subwoofer τοποθετημένου στο χώρο αποσκευών και ενός ηχείου μεσαίων συχνοτήτων στο κέντρο του ταμπλό. Το σύστημα έχει ρυθμιστεί ειδικά για το EcoSport και ελέγχεται από ενισχυτή επεξεργασίας ψηφιακού σήματος. Περιλαμβάνει και μια ρύθμιση ήχου Surround.

Το EcoSport για πρώτη φορά προσφέρεται με Cruise Control με Adjustable Speed Limiter που βοηθά τους οδηγούς να τηρούν τα όρια ταχύτητας, και μία Rear View Camera για ασφαλέστερο παρκάρισμα. Προαιρετικοί, αυτόματοι προβολείς και καθαριστήρες με αισθητήρα βροχής και το θερμαινόμενο τιμόνι συμβάλουν στην ασφαλέστερη και πιο άνετη οδήγηση.

Μεταξύ των τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού είναι το Blind Spot Information System, που προειδοποιεί τον οδηγό για οχήματα που πλησιάζουν και το Roll Stability Control που προσαρμόζει τη ροπή του κινητήρα και το φρενάρισμα για διατήρηση του ελέγχου.

Η βελτιωμένη προστασία επιβατών περιλαμβάνει τώρα εμπρός αερόσακους για τον οδηγό και το συνοδηγό, αερόσακο γονάτου οδηγού, νέους πλευρικούς αερόσακους με λειτουργία που παρέχει έξτρα προστασία θώρακα και νέους αερόσακους προστασίας κεφαλής που παρέχουν μέγιστη κάλυψη σε πλαϊνές συγκρούσεις. Το ανανεωμένο Ford EcoSport διαθέτει και περιμετρικό συναγερμό.