Τη δική του πινελιά στο Πατρινό Καρναβάλι θα αποτυπώσει το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με τη δράση θεάτρου δρόμου «Μασκο-βγάλτες!», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 20.30 και την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 20.30 και εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2018.

Τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. θα ξεκινήσουν από τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου μεταξύ Ερμού και Αγίου Νικολάου όπου θα κάνουν το πρώτο δρώμενο και θα καταλήξουν στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου μεταξύ Ρήγα Φεραίου και Αγίου Ανδρέου έξω από το Ιντεάλ όπου θα γίνει το δεύτερο δρώμενο.

Η ομάδα των εφήβων του θεατρικού εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, μέσα από την ανάγκη για επικοινωνία και διάδραση, ταξίδι και περιπλάνηση, δημιουργεί και δρα! Αναζητά και επιχειρεί έναν ουσιαστικό τρόπο να ενωθεί με τον κόσμο, να εκφραστεί καλλιτεχνικά, να επικοινωνήσει μηνύματα και αισθητικές αναζητήσεις και να καταστήσει τον τυχαίο θεατή κοινωνό των προβληματισμών της. Με χρήση τεχνικών σωματικού θεάτρου επιδιώκει τη διατύπωση ολοκληρωµένων νοηµάτων και την εξοικείωση µε σύµβολα και φόρμες που δίνουν φωνή στο συναίσθηµα και το όραμά της για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο, με λιγότερες ¨μάσκες¨ και… περισσότερη αλήθεια!

Η ιδέα του δρώμενου προήλθε από τον προβληματισμό των εφήβων του Θεατρικού Εργαστηρίου σε σχέση με τις μάσκες που φοράμε στην καθημερινότητά μας αντιμετωπίζοντας τους γύρω μας και την ανάγκη να βγάλουμε αυτές τις μάσκες. Ένας προβληματισμός που εντείνεται στην εποχή μας και λειτουργεί απελευθερωτικά την περίοδο του Καρναβαλιού. Από την σύλληψη του δρώμενου μέχρι την υλοποίησή του οι ιδέες ανήκουν στα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Τις ιδέες αυτές εμψύχωσε, έβαλε σε τάξη και έθεσε σε ροή και κίνηση η Γιούλη Δούβου, όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Εκφράζονται και δρουν: Ειρήνη Βασιλοπούλου, Ελισσάβετ Γκόγκλη, Γεωργία Γκότση, Δημήτρης Δαρσινός, Ανδρέας Καλογριόπουλος, Λεωνίδας Καραπατάκης, Γιάννης Καρούμπαλος, Αλέξανδρος Κόγκος, Ανθή Κολέση, Βασίλης Κρίκης, Ευγενία Λαμπρίδη, Μαρίνα Λάππα, Μαριάννα Λεβέντη, Ιλεάνα Λιαρομάτη, Ιωάννα Λυμιώτη, Γιώργος Λυμπερόπουλος, Έλλη Λυμπεροπούλου, Μυρτώ Λυμπεροπούλου, Παναγιώτης Μαζαρακιώτης, Μελίνα Μανταίου, Φώτης Μαστρογιαννόπουλος, Χρύσα Μαστρογιαννοπούλου, Χριστίνα Μέλιου, Εβίνα Μπίμπα, Τάσος Μπρακατσέλος, Αναστασία Νικολακοπούλου, Δημήτρης Νικολάου, Ανδρέας Παλαιολόγος, Σοφία Παπαδοπούλου, Σπύρος Παπαδημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Παπασωτηρόπουλος, Άρτεμις Ράγκου, Γιώργος Σαγιάς, Θεοδώρα Σκούρα, Δέσποινα Σωτηροπούλου, Ηλέκτρα Τερζή, Μυρτώ Τράγου- Αλεξανδράκη, Ναυσικά Τσιμπουξή, Πολυξένη Τσιργιάννη, Χάρης Φαλτσέτος, Πάνος Φίκαρης, Νικόλ Χριστάρα. Εμψύχωση: Γιούλη Δούβου.