Χαμός θα γίνει στο γάμο της Γιαννούλας της Κουλουρού που διοργανώνει ο δήμος της Πάτρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός, την Τσικνοπέμπτη.

Πρόκειται για ένα από τα παραδοσιακά έθιμα της πατρινής αποκριάς, ένας αστικός μύθος που χάνεται στην μηχανή του χρόνου και φτάνει έως το σήμερα για να προσφέρει ένα διαφορετικό δρώμενο στους Πατρινούς και στους καρναβαλιστές της πόλης.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το δρώμενο φέτος θα έχει ο Θάνος Τσέρης, ο τελάλης του Πατρινού Καρναβαλιού, που θα ντυθεί Γιαννούλα Κουλουρού και θα φορέσει το νυφικό του, αντιστρέφοντας τον ρόλο που είχε κάνει πριν από τέσσερα χρόνια όταν είχε ντυθεί γαμπρός. 

Στον ρόλο του γαμπρού Γουίλσον θα είναι ο Σπύρος Σπυρόπουλος, ενώ στο όλο δρώμενο συμμετέχουν πολλά μέλη της Θεατρικής Ομάδας των Υποκριτών, όπως ο Παναγιώτης Δουρδούνης (Κουμπάρος), ο Άρης Καρύδης (Παπάς), ο Μίλτος Παπλάς, ο Γιώργος Νταλιάνης, ο Ανδρέας Μόνιας, ο Αριστείδης Σφαέλλος, ο Αλέξανδρος Κυρσανίδης, ο Γιάννης Καστάνης και ο Ηλίας Γιαννιάς (η παρέα του Ντόρου).

Σκοπός των συμμετεχόντων είναι να πετύχουν μια όσο το δυνατόν πιο πιστή και κοντά στην αυθεντικότητα αναπαράσταση του εθίμου, σκορπίζοντας ταυτόχρονα το γέλιο, τον χορό και την διασκέδαση στους δρόμους της Πάτρας.


Το αξιοσημείωτο του φετινού εθίμου είναι ότι ενεργό ρόλο θα έχει ο Γιώργος Βελισσάρης και οι μουσικοί του που θα βρίσκονται από το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης και μετά στο Νότιο Πάρκο, εκεί που θα πάει η νύφη και ο γαμπρός με τις συνοδείες τους.

Έτσι, τα ειδώματα των δύο μελλόνυμφων θα γίνουν υπό τα τραγούδια του Γιώργου Βελισσάρη, σε καθαρά δημοτικούς ρυθμούς για να πραγματοποιηθεί ο γάμος το απόγευμα της ίδιας μέρας στην Γερμανού και στο παλαιό Λιμάνι της Πάτρας, όπως απαιτεί το έθιμο.