Όταν λέμε Καρναβάλι, το μυαλό των περισσοτέρων πηγαίνει στο Πατρινό Καρναβάλι και δικαίως διότι η Πάτρα είναι η βασίλισσα του Καρναβαλιού. Στην πρωτεύουσα οι εκδηλώσεις καλά κρατούν, είναι πλούσιες, ευφάνταστες, πρωτότυπες και συμμετέχει όλη η πόλη. Το Πατρινό Καρναβάλι 2018 αναμένεται να κλέψει και φέτος τις εντυπώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως το καταφέρνει χρόνια τώρα.   

Ωστόσο καρναβαλικές εκδηλώσεις διοργανώνονται σε αρκετές περιοχές της Αχαΐας, εδώ και αρκετά χρόνια και μάλιστα με πρωτότυπες ιδέες, διαγωνισμούς και δράσεις που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων αλλά και των επισκεπτών. Πρόκειται για εκδηλώσεις που πλέον έχουν γίνει θεσμός και έχουν αγκαλιαστεί από πολιτιστικούς συλλόγους της κάθε περιοχής. Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν ήδη αρχίσει και αναμένονται να κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα με το πέταγμα του χαρταετού.

Έτσι αν κάποιοι επισκέπτες βρεθούν αυτές τις ημέρες στην Ακράτα, το Αίγιο, την Συμπολιτεία, το Ρίο, την Κλειτορία, την Αιγείρα, την Κάτω Αχαΐα το μόνο σίγουρο είναι πως θα γλεντήσουν με την ψυχή τους σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Αχαγιώτικο Καρναβάλι 2018


Με πυρετώδεις ρυθμούς γίνονται οι προετοιμασίες για το Αχαγιώτικο Καρναβάλι. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εκδηλώσεις είναι:

  • Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου θα γίνει το Καρναβάλι των μικρών με την παρέλαση των λιλιπούτειων καρναβαλιστών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει αποκριάτικο πάρτι. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι συμμετείχαν πάνω από 500 παιδιά.
  • Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση στις 14:00 ενώ στη συνέχεια τα γρουπ θα συμμετέχουν και στο Πατρινό Καρναβάλι.
  • Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου θα γίνει ο μεγάλος αποκριάτικος χορός στο μαγαζί «Πεύκα».

Καρναβάλι στο Αίγιο

Τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα, οι δρόμοι του Αιγίου αναμένεται να γεμίσουν καρναβαλιστές που με κέφι και πειρακτική (καλοπροαίρετα πάντα) διάθεση θα ξεχάσουν δυσκολίες και προβλήματα και θα διασκεδάσουν στο πνεύμα της Αποκριάς.

Το Παιδικό Καρναβάλι ξεκινά την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, με τη μεγάλη παρέλαση των γκρουπ και των αρμάτων, με εκατοντάδες συμμετέχοντες από όλο τον Δήμο. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 27 γκρουπ και 6 άρματα και η διαδρομή θα είναι η καθιερωμένη: Έναρξη στις 11 π.μ. στην Πλατεία Αγίας Λαύρας και μετά Μητροπόλεως και κατάληξη στα Ψηλαλώνια, με μια όμορφη γιορτή που θα περιλαμβάνει σόου από ομάδες σχολών χορού και απονομή αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες.


Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς θα είναι ακόμα πιο δυναμικό και θα "απλωθεί" σε μεγαλύτερο μέρος της πόλης, ενώνοντας το κέντρο με την παραλία. Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. τα άρματα με τους καρναβαλιστές θα ξεκινήσουν τη διαδρομή τους από την οδό Κορίνθου (κατάστημα "Κουτρόπουλος") και θα διασχίσουν τις κεντρικές οδούς της πόλης: Ταξιαρχών, Κλ. Οικονόμου, Μητροπόλεως, Σολωμού, Ρήγα Φερραίου και πάλι Κλ. Οικονόμου και ακολούθως στον πλακόστρωτο δρόμο μέχρι τη Ζωοδόχου Πηγής, μπροστά από τα καφέ. Στη διαδρομή αυτή θα γίνονται στάσεις με χορευτικά, σκετς και πολλές εκπλήξεις από τους διοργανωτές.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. η γιορτή λήξης θα περιλαμβάνει live μουσική στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, σε ένα πάρτι που φιλοδοξεί να μείνει αξέχαστο στους συμμετέχοντες, ενώ στις 9 μ.μ. ο Βασιλιάς Καρνάβαλος θα παραδοθεί στις φλόγες, πάνω στην παλιά προβλήτα του λιμανιού (φάρος), για να είναι ορατός και από το μπαλκόνι των Υψηλών Αλωνίων, ενώ πολύχρωμα βεγγαλικά θα κάνουν τη νύχτα μέρα!

Ξεφαντώνουν στο Διακοπτό


Καρναβαλικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και στο Διακοπτό. Μάλιστα την τελευταία Κυριακή πραγματοποιείται η μεγάλη παρέλαση των γκρουπ.
Η Καρναβαλική Ομάδα Διακοπτού διοργανώνει Μασκέ πάρτι στο centro ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ στις 09/02/2018.

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου στις 3:30 το μεσημέρι

Καρναβαλική παρέλαση των γκρουπ 2018 Έναρξη συγκέντρωση από βενζινάδικο Λιβα και καθοδόν αγορά Διακόπτου και κάψιμο καρνάβαλου στο λιμάνι Διακοπτού.

Πάρτι στην Ακράτα

Από το πρωί της τελευταίας Κυριακής καρναβαλικές εκδηλώσεις στην πλατεία της Άνω Ακράτας. Ένα καρναβαλικό ξεφάντωμα για μικρούς και μεγάλους από το πρωί μέχρι τα ξημερώματα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως παλαιότερα γινόταν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή το Ακρατικό Καρνναβάλι. Το 1997 ξεκίνησε με ένα πρωτότυπο και θεαματικό καρναβάλι – έμπνευση και πρωτοβουλία μιας παρέας Ακρατινών – που την αγκάλιασε και τη μορφοποίησε ο τοπικός σύλλογος «Αναγέννηση». Πέρα από τη συνηθισμένη παρέλαση αρμάτων και τη λαμπαδηδρομία, η εκδήλωση κορυφώθηκε με το διασκεδαστικό παιχνίδι «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» με ερωτήσεις, κουίζ και διαγωνισμούς μέσα στην αίθουσα της «Αναγέννησης».

Αιγειρατικό Καρναβάλι 2018


Σε ρυθμούς… καρναβαλιού μπαίνει η Αιγείρα, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο να προετοιμάζεται ήδη για τις εκδηλώσεις και το καρναβάλι που θα πραγματοποιηθεί φέτος για εικοστή φορά, αφού πραγματοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία είκοσι χρόνια και έχει γίνει θεσμός για την περιοχή, σκορπώντας κέφι και χαρά στους ντόπιους, προσελκύοντας κάθε χρόνο και αρκετούς επισκέπτες.

Και τι δεν περιλαμβάνουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Αιγείρα, στο πλαίσιο των 20 χρόνων του Αιγειράτικου Καρναβαλιού… Παιχνίδια, δρώμενα, έκθεση, διαγωνισμούς, μουσική και βέβαια πολύ χορό, που θα ξετρελάνουν ντόπιους και επισκέπτες. Ευρηματικά, επίκαιρα και αστεία είναι και τα θέματα των γκρουπ που θα συμμετάσχουν στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου!